Napisano 27 Październik 200717 l heja , robilem radosnie pewnego tutoriala pokazujacego jak zrobic mazde rx 8 i niestety nie jest on zbyt obszerny...efekt widac i mam problem bo nie wiem co zrobic dalej tzn jak mam go oteksturowac? jak sie zabrac za lakier i felgi?...moze jakas podpowiedz? :)
Napisano 27 Październik 200717 l nie, masz skasować plik i robić od nowa na pocieszenie napisze że chciałbym żeby mój pierwszy samochód w 3d tak wyglądał ;)
Napisano 27 Październik 200717 l Drzwi zdecydowanie do poprawy. Jeśli chodzi o tutorial na temat lakieru polecam zajrzeć tutaj, w dziale tutoriale - texturing - car paint tutorial. Zanim zaczniesz teksturować dopracuj model.
Napisano 27 Październik 200717 l Może nie tak ostro jak pecet... ale zgodzę się z Malkavem poprostowałbym ten modelik zanim zaczniesz "materiałować" :-) Tutków na sieci jest dość sporo, także powinieneś sobie jakoś poradzic. Powodzenia!
Napisano 27 Październik 200717 l Może nie tak ostro jak pecet... ale zgodzę się z Malkavem poprostowałbym ten modelik zanim zaczniesz "materiałować" :-) Tutków na sieci jest dość sporo, także powinieneś sobie jakoś poradzic. Powodzenia! jak to ma być rx8 to ja bym to najpierw do niej upodobnił :P bo jej nie przypomina, jak na pierwszy raz to nie jest źle
Napisano 27 Październik 200717 l pecet pewnie miał na myśli ze zbyt dużo do poprawy i dlatego lepiej zacząć od nowa...ale gdyby to powiedział w inny sposób pewnie byłoby lepiej....słowem z treścią zgadzam z formą nie koniecznie. Pozdrawiam.
Napisano 27 Październik 200717 l Autor bym wam dorzucil siatke,byscie mogli wtedy powiedz dokladniej co jest nie tak ale...nie wiem gdzie jest ta opcja w renderingu :P drzwi trzeba poprawiec na 100% -wiem ,co do robienia modelu od nowa...zapewne macie racje ale ja chyba za leniwy jestem na to i chcialbym go poprostu juz jakos w miare dokonczyc .dzieki za komentarze ,czekam na wiecej :) (no i jak wlaczyc ta siatke w renderingu...?)
Napisano 28 Październik 200717 l POSTARAJ sie prosze bo to boski samochod:), dzwiek silnika wankla to istna poezja:P jak narazie to tragedia jest a nie RX-8;P
Napisano 28 Październik 200717 l Ciężki model jak na początkującego nawet jeśli jest z tutkiem dawaj więcej chamferów bo bez tego wygląda jak z plasteliny drzwi do wymiany przedni zderzak do "mocnej" poprawy nie wiem jak tył ogólnie model jak na pierwszy to nawet nawet - mój nie był lepszy ]:> Pracuj nad nim i Powodzenia ;] ps. pokaz siatke to będzie można sie więcej dowiedzieć a tym samym pomóc :)
Napisano 29 Październik 200717 l Autor dzieki bardzo Norwag za ukierunkowanie :) nie wiem ,czy mimo wszystko nie zaczac go od nowa bo....moze wyda wam sie to smieszne ale...dopiero wczoraj przeczytalem tutka jak "ladnie" umiescic blueprinty :P....no i moje niestety tak ladnie nie sa i kilka rzeczy moze sie troszeczke niezgadzac...z innej strony to jest to moj pierwszy modelik i nie wiem czy by mi sie chcialo zabierac za niego od nowa od podstaw.postaram sie jeszcze cos nad nim dzisiaj wieczorkiem wymodzic - dodac wiecej chamferow jak Norwag doradzil bo niema ich tam rzeczywiscie za wiele ...i dam dzisiaj siatke wieczorkiem,pozdrawiam i dzieki
Napisano 30 Październik 200717 l Autor witam ponownie,A wiec wziolem sie za poprawianie ,troche przednie nadkole i zderzak ,dodalem wiecej chamferow...zreszta zobaczcie i ocencie czy w dobrym kierunku to idzie :) daje siatke (ale tylko przodu bo tyl narazie wyglada masakrycznie:/)
Napisano 30 Październik 200717 l O rany nie wiedziałem, że jest aż tak żle :-( Zamiast prostować tą siatkę, chyba faktycznie prościej i szybciej byłoby zrobić model od nowa. Wokół lamp zdecydowanie za dużo poprawiania. Ale maskę możesz zostawić :) Życzę powodzenia!!!
Napisano 30 Październik 200717 l gniot :P siatka ssie po całemu pooglądaj siatki z innych modeli i porównaj ze swoją ;) na twoim miejscu wybrałbym sobie prostszy model z dobrymi printami a z tym DELETE
Napisano 30 Październik 200717 l Autor no dobra ,rozumiem sam na niego teraz patrze i sie zastanawiam czy to mazda czy Lanos...:P to moze jakies propozycje na modelik? tzn jaki waszym zdaniem jest latwy?
Napisano 30 Październik 200717 l hmm moim zdaniem powinien to byc samochodzik takiej starszej generacji polecam zaopatrzyć sie w te pozycje: Videotutorial 3Ds Max Modeling tutorials series vol. 1 Car4ever jest to videotutek dotyczący mustanga 69' wraz z plikami zawierającymi blueprinty jak i poszczególne części modelu
Napisano 30 Październik 200717 l moze lepiej zacznij od nowa, albo jeszce lepiej zacznij robic jakis samochod bardziej kanciasty, zeby latwiej troche bylo
Napisano 30 Październik 200717 l jak na poczatek to hmmm... moze gallardo, murciealgo, lancia delta, enzo, range rover 91' lub tez polski polonez:) nie maja zbyt wiele kraglosci a skoro to ma byc twoj pierwszy lepszy model to mysle ze wlasnie ktorys z tych modeli ma to byc lub rob taki ktory naprawde ci sie podoba. zgromadz jak najwiecej zdjec danego modelu z jak najwieksza iloscia szczegolow i w jak najwiekszej rozdzialce.
Napisano 30 Październik 200717 l Osiris, nie sadze zeby gallardo/murcielago/enzo byly prostymi autami. w sumie to zaden samochod nie jest latwy dla poczatkujacego, ale na czyms expic trzeba ;) DiO, najlepiej wybierz fure z mala liczba przetloczen i zaokraglen, typu Dacia Logan.
Napisano 30 Październik 200717 l No zgadzam sie z kr3tz, gallardo nie wyjade sie takie latwe. Ja bym proponowal poloneza, albo fiata duzego :)
Napisano 30 Październik 200717 l Może się nie znam, ale jak dla mnie Murcielago nie było takie trudne, więc polecam. O wiele więcej problemów sprawiają mi moje koncepty :-))) Rozumię, że popieracie polski przemysł motoryzacyjny, ale nie popadajmy w skrajności. Polecam Ci również Fiata 500, którego co ważne obszerny tutek jest chyba na 3dtotal. Powodzenia