rock&roll Napisano 29 Październik 2007 Napisano 29 Październik 2007 Witam! Mam do zrobienia mala animacje, ale jestem poczatkujacy i nie bardzo wiem jak sie tym zajac. Otoz mam pewne gliniane naczynie i mam na nim zrobic wzorek dookola. Zastanawiem sie jak najszybciej mozna to zaanimowac. Najlepiej byloby chyba kjakbym ten wzorek umiescil na jakiejs teksturze. Dzieki za pomoc.
Vorek Napisano 29 Październik 2007 Napisano 29 Październik 2007 zanimuj sobie wzorek np. we flashu i umieść jako animowaną teksturkę.
rock&roll Napisano 29 Październik 2007 Autor Napisano 29 Październik 2007 oo, to tak sie da? A moglbys troche bardziej szczegolowo, bo nie do konca czaje? Ja chce zeby ta tekstura byla dookola.
Loki Napisano 29 Październik 2007 Napisano 29 Październik 2007 chcesz zeby sie obracala dookola tego dzbanka ? ( to tak jak kolega radzi zanimuj we flashu) czy chcesz poprostu zeby textura byla dookola (statycznie) ? w obu przypadkach uzyj UVW unwrap modyfikatora ( i zaznacz w nim Cylinder - bedzie max mapowal dookola dzbanka jesli dobrze gizmo modyfikatora ustawisz) /pozdrawiam Loki
rock&roll Napisano 30 Październik 2007 Autor Napisano 30 Październik 2007 Nie chce aby sie obracala. Chce aby byla statycznie dookola dzbanka, ale zeby ja zaanimowac, tzn, zeby sie pojawiala dookola dzbanka od 1 stopnia do 360 stopni, tak jakbym ja rysowal dookola.
Temporal Napisano 30 Październik 2007 Napisano 30 Październik 2007 To animowana mapa opacity a co to jest opacity to zapraszam do maxowego helpa badz googli to juz bylo to juz bylo sluchaj mojego serca bo sie zatracisz w tym swiecie :P
Rekomendowane odpowiedzi