Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Mam do zrobienia mala animacje, ale jestem poczatkujacy i nie bardzo wiem jak sie tym zajac. Otoz mam pewne gliniane naczynie i mam na nim zrobic wzorek dookola. Zastanawiem sie jak najszybciej mozna to zaanimowac. Najlepiej byloby chyba kjakbym ten wzorek umiescil na jakiejs teksturze. Dzieki za pomoc.

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zanimuj sobie wzorek np. we flashu i umieść jako animowaną teksturkę.

Napisano
  • Autor

oo, to tak sie da?

A moglbys troche bardziej szczegolowo, bo nie do konca czaje? Ja chce zeby ta tekstura byla dookola.

Napisano

chcesz zeby sie obracala dookola tego dzbanka ? ( to tak jak kolega radzi zanimuj we flashu)

czy chcesz poprostu zeby textura byla dookola (statycznie) ?

w obu przypadkach uzyj UVW unwrap modyfikatora ( i zaznacz w nim Cylinder - bedzie max mapowal dookola dzbanka jesli dobrze gizmo modyfikatora ustawisz)

/pozdrawiam Loki

Napisano
  • Autor

Nie chce aby sie obracala. Chce aby byla statycznie dookola dzbanka, ale zeby ja zaanimowac, tzn, zeby sie pojawiala dookola dzbanka od 1 stopnia do 360 stopni, tak jakbym ja rysowal dookola.

Napisano

To animowana mapa opacity a co to jest opacity to zapraszam do maxowego helpa badz googli to juz bylo to juz bylo sluchaj mojego serca bo sie zatracisz w tym swiecie :P