pioootras Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 (edytowane) Praca dyplomowa wykonana na Wydziale Architektury Politechniki Poznańskiej. Edytowane 31 Styczeń 2009 przez pioootras
floo Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 Fajny pomysł, sam będę robił wizualizację na prackę :D plany też twoje??? jak długo robiłeś??? Ogólnie dobrze, tylko nocą dziwnie - nienaturalnie wygląda
siwy Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 fajny, ciekawy projekt i bardzo fajnie wykonany. W pierwszej chwili chciałem napisać o braku barierek :) potem dopiero je zobaczyłem.
toma Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 czy to ma pływać (żelbetowa konstrukcja), czy moze jest budynkiem na wodzie ( a fundamenty)?
pioootras Napisano 31 Październik 2007 Autor Napisano 31 Październik 2007 floo: Rozumiem, że chodzi Ci o rzuty i przekrój - tak też moje. Jest to mój projekt dyplomowy, który w całości zamknął się w 2 miesiącach (więcej czasu nie było :P) siwy: Faktycznie "barierek" prawie nie widać, ale właśnie takie było założenie. Początkowo miało ich nie być, ale pewnie nie przeszłoby :P toma: Tak to ma pływać. Nie jest na stałe posadowione w gruncie tylko przycumowane (jak barka - to było inspiracją) dlatego nie ma fundamentów. A żelbetowa konstrukcja jak najbardziej (siatkobeton). Tu masz przykład: http://www.sail-ho.pl/archiwum/kulinski/2000/siatkobeton.html
kondzi0r Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 generalny pozytyw:) wrzuc jeszcze pozostałe dwa rzuty :) u kogo broniłeś? p.s. zabiłeś mnie z tym siatkobetonem, ciekawa sprawa :] pozdro
pioootras Napisano 31 Październik 2007 Autor Napisano 31 Październik 2007 kondzi0r: pozostałe 2 rzuty? rzut dachu jest chyba niepotrzebny :P a jeśli chodzi o kondygnację, która znajduje się pod wodą to nie ma tam nic ciekawego :P - to kondygnacja techniczna. Jeśli chodzi Ci o promotora to dr inż. arch. T. Jastrząb.
PT82 Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 brawo azjatce na 1rend wnetrza:) ....projekt..przypomina mi sie pewna enklawa na Wojsk Ochrony Pogranicza w BI ....tzw.baraki:) ..ale jak Ci zależy to napisze ze ..fajnie:) pzrdo
Zbychowaty Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 Hmm ja mam pytanie techniczne...jak zrobiles te odbicia w wodzie..bo chyba model jest wklejony na fotke? Mozesz opisac co nieco?Bardzo ladnie wykonane:)
pioootras Napisano 1 Listopad 2007 Autor Napisano 1 Listopad 2007 PT82: Też mi się ta azjatka podoba i chętnie sam bym ją zatrudnił jako pomoc domową :P Możesz napisać, że projekt Ci się nie podoba, nic się nie stanie, nie każdemu musi się podobać :P Zbychowaty: Woda jest poprostu wyrenderowana :P
zer0 Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 Fajne wykonanie i postprodukcja. Pomysł nienowy choć w Polsce jeszcze nie widziałem realizacji. Może przydałaby się toaleta dla personelu bufetu na piętrze. Pozdrawiam.
bartasm Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 bardzo fajny projekt. czy czasami kiedyś nie był opisywany na tutej.pl? wrzucisz rzut kondygnacji - 1 i reszte przekroi? pzdr!
Pasio Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 Bardzo fajne wizualizacje. Na 1 renderze mogłoby nie być tego brzydkiego osiedla po lewej. Dlaczego ten dyplom wisi na korytarzu Wydziału Architektury Politechniki Krakowskiej?
pioootras Napisano 4 Listopad 2007 Autor Napisano 4 Listopad 2007 zer0: Jeśli chodzi o toaletę na piętrze to nie jest to wymagane (jeżeli liczba osób przebywających na danej kondygnacji - personelu - nie przekracza 10, dopuszcza się umieszczenie ustępu na najbliższej, wyższej lub niższej kondygnacji). A co do pomysłu to faktycznie w Holandii można spotkać wiele tego typu obiektów bartasm: Faktycznie kiedyś był krótki artykuł na temat tego hotelu. A co do reszty rysunków to raczej nie będę ich tu zamieszczał (chodziło mi raczej o pokazanie poglądowe tego projektu, a uważam że to wystarczy). Pasio: Też ubolewam nad tym osiedlem, że w ogóle takie coś powstało w tym miejscu, ale co zrobić. A jeśli chodzi o Politechnikę Krakowską to pewnie dlatego, że dyplom ten został wysłany na Architekturę Betonową (choć zastosowanie betonu było dość nietypowe :P).
Rekomendowane odpowiedzi