Napisano 31 Październik 200717 l Praca dyplomowa wykonana na Wydziale Architektury Politechniki Poznańskiej. Edytowane 31 Styczeń 200916 l przez pioootras
Napisano 31 Październik 200717 l Fajny pomysł, sam będę robił wizualizację na prackę :D plany też twoje??? jak długo robiłeś??? Ogólnie dobrze, tylko nocą dziwnie - nienaturalnie wygląda
Napisano 31 Październik 200717 l fajny, ciekawy projekt i bardzo fajnie wykonany. W pierwszej chwili chciałem napisać o braku barierek :) potem dopiero je zobaczyłem.
Napisano 31 Październik 200717 l czy to ma pływać (żelbetowa konstrukcja), czy moze jest budynkiem na wodzie ( a fundamenty)?
Napisano 31 Październik 200717 l Autor floo: Rozumiem, że chodzi Ci o rzuty i przekrój - tak też moje. Jest to mój projekt dyplomowy, który w całości zamknął się w 2 miesiącach (więcej czasu nie było :P) siwy: Faktycznie "barierek" prawie nie widać, ale właśnie takie było założenie. Początkowo miało ich nie być, ale pewnie nie przeszłoby :P toma: Tak to ma pływać. Nie jest na stałe posadowione w gruncie tylko przycumowane (jak barka - to było inspiracją) dlatego nie ma fundamentów. A żelbetowa konstrukcja jak najbardziej (siatkobeton). Tu masz przykład: http://www.sail-ho.pl/archiwum/kulinski/2000/siatkobeton.html
Napisano 31 Październik 200717 l generalny pozytyw:) wrzuc jeszcze pozostałe dwa rzuty :) u kogo broniłeś? p.s. zabiłeś mnie z tym siatkobetonem, ciekawa sprawa :] pozdro
Napisano 31 Październik 200717 l Autor kondzi0r: pozostałe 2 rzuty? rzut dachu jest chyba niepotrzebny :P a jeśli chodzi o kondygnację, która znajduje się pod wodą to nie ma tam nic ciekawego :P - to kondygnacja techniczna. Jeśli chodzi Ci o promotora to dr inż. arch. T. Jastrząb.
Napisano 31 Październik 200717 l brawo azjatce na 1rend wnetrza:) ....projekt..przypomina mi sie pewna enklawa na Wojsk Ochrony Pogranicza w BI ....tzw.baraki:) ..ale jak Ci zależy to napisze ze ..fajnie:) pzrdo
Napisano 31 Październik 200717 l Hmm ja mam pytanie techniczne...jak zrobiles te odbicia w wodzie..bo chyba model jest wklejony na fotke? Mozesz opisac co nieco?Bardzo ladnie wykonane:)
Napisano 1 Listopad 200717 l Autor PT82: Też mi się ta azjatka podoba i chętnie sam bym ją zatrudnił jako pomoc domową :P Możesz napisać, że projekt Ci się nie podoba, nic się nie stanie, nie każdemu musi się podobać :P Zbychowaty: Woda jest poprostu wyrenderowana :P
Napisano 1 Listopad 200717 l Fajne wykonanie i postprodukcja. Pomysł nienowy choć w Polsce jeszcze nie widziałem realizacji. Może przydałaby się toaleta dla personelu bufetu na piętrze. Pozdrawiam.
Napisano 2 Listopad 200717 l bardzo fajny projekt. czy czasami kiedyś nie był opisywany na tutej.pl? wrzucisz rzut kondygnacji - 1 i reszte przekroi? pzdr!
Napisano 4 Listopad 200717 l Bardzo fajne wizualizacje. Na 1 renderze mogłoby nie być tego brzydkiego osiedla po lewej. Dlaczego ten dyplom wisi na korytarzu Wydziału Architektury Politechniki Krakowskiej?
Napisano 4 Listopad 200717 l Autor zer0: Jeśli chodzi o toaletę na piętrze to nie jest to wymagane (jeżeli liczba osób przebywających na danej kondygnacji - personelu - nie przekracza 10, dopuszcza się umieszczenie ustępu na najbliższej, wyższej lub niższej kondygnacji). A co do pomysłu to faktycznie w Holandii można spotkać wiele tego typu obiektów bartasm: Faktycznie kiedyś był krótki artykuł na temat tego hotelu. A co do reszty rysunków to raczej nie będę ich tu zamieszczał (chodziło mi raczej o pokazanie poglądowe tego projektu, a uważam że to wystarczy). Pasio: Też ubolewam nad tym osiedlem, że w ogóle takie coś powstało w tym miejscu, ale co zrobić. A jeśli chodzi o Politechnikę Krakowską to pewnie dlatego, że dyplom ten został wysłany na Architekturę Betonową (choć zastosowanie betonu było dość nietypowe :P).