_Arti_ Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 Mam problem z opcją symmetry czy jakoś tak :D Symetria po polsku :) Otóż modeluję głowę człowieka i robią mi się na ustach jakieś dziwne rzeczy. Zapisuję normalnie, a gdy następnym razem włączam to te usta są albo ściśnięte, albo się makaron robi między nimi... Słyszałem, że czasami symmetry się ... ******. Wie ktoś jak temu zaradzić?
Lucas Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 Po prostu nie uzywaj:), ja po prostu kopiuję połówkę, pasuję i welduję vertexy na łączeniu.
Temporal Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 eee tam symmetry dobrze dziala moze to wina usera? wez pobaw sie mirrorem w symmetry oraz innymi jego parametrami np weld tresholdem
Sebastian Ozga Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 jest tam taka opcja "weld cośtam" (nie pamiętam) , albo to wyłącz, albo zmniejsz parametr i będzie OK
kamil.ochel Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 ja robie mirrorem (przesuwam pivot jak najbliżej krawędzi obiektu)
Rekomendowane odpowiedzi