Napisano 3 Listopad 200717 l witam pierwszy raz wrzucam tutaj cos o fotografii a i w ogole to chyba nawet pierwszy raz w dziale 2D. fotke błyskawicy zrobielm jakis czas temu (chyba przed wakacjami), fotki zachodu słonca - dzis. kto jest z wro, to pewno tez dzis to widzial.
Napisano 4 Listopad 200717 l a nie dalo zrobic fotek 800x600? nie ma przyjemnosci ogladania jesli sie scrolluje
Napisano 19 Grudzień 200717 l 2 wyjatkowo sympatyczna. az sie milo oderwac od ponurego widoku za oknem.
Napisano 20 Grudzień 200717 l Autor tym razem parę makro, to samo miejsce, ta sama wycieczka 1 2 3 4 5 6 7
Napisano 22 Grudzień 200717 l dobra, to ja sie podejmę, bo reszta na forum sie leni. na przód mała prośba - jak wrzucasz wieksza ilość, błagam, numeruj. łatwiej :P 1. nie jest to niestety makro. śmiem wątpić, iż jest to minimum skala odwzorowania 1:1. tryb makro w aparacie nie oznacza makro zdjęć ;) 2. no ale traktując to jako fotografie przyrodnicza: -generalnie kadrowanie leży. duży bałagan czasem sie wkrada (jakieś patyki itd.) -temat mało ciekawy albo można go było podejść lepiej (no ale tu przydałby sie jedna sprzęt do makro fotografii) -czasem leży również jakość, w tle szumy (jednak przyjemniej sie ogląda ładny, miękki bokeh, a w twoim aparacie nie uzyskasz takowego, chyba że jak na 1&2 tło będzie w miarę jednolite). jedna fotka poruszona... statyw sie kłania ;) i bez złośliwości - większość przerabia tzw. etap mleczykow :P te zdjęcia generalnie nie sa ciekawe. duże braki. choć jeden pozytyw - przedstawiłeś kwiaty z boku. duży plus. zazwyczaj człowiek nie ogląda kwiatów z tej perspektywy.
Napisano 22 Grudzień 200717 l hehehe, przegladając myślałem żeby zrobić wykład o tym co znaczy makro a tu wszystko napisane. Kadry nierewelacjne ale kolorystyka i plastyka mi się podoba Jaki sprzęt ? bo ciekawy bokeh wyszedł
Napisano 22 Grudzień 200717 l jest to generalnie i najbardziej ogolnie rozmycie tla. jeszcze lepiej sposob (ladniejszy lub brzydszy) oddania strefy poza GO. tu jest ten brzydszy. i mala pomylka, chodzlo mi o zdjecia 3&4 :P zle spojrzalam ;)
Napisano 22 Grudzień 200717 l Autor kamilsien napisał: i bez złośliwości - większość przerabia tzw. etap mleczykow :P heh, i tak przeciez sie nie obrazam. w sumie to moje pierwsze doswiadczenie z tego typu fotkami i do tego wyszlo calkiem spontanicznie tam na wycieczce. co do numerowania to juz poprawilem i na nastepny raz będe o tym pamietal kamilsien napisał: jedna fotka poruszona... statyw sie kłania akurat statyw mialem ze sobą. podglad fotek w aparacie nie oferuje pełnej rozdziałki i wtedy nie bylo widac tego rozmycia. zobaczylem je dopiero w domu na kompie, a to juz bylo zbyt pozno aby wracac na Teneryfe i poprawiac zdjęcie :P piksar napisał: Jaki sprzęt ? bo ciekawy bokeh wyszedł Lumix DMC TZ 1
Napisano 22 Grudzień 200717 l dokladnie, paskudny. wole miekki i lagodny. tu obraz rozchodzi sie w paskudne linie.
Napisano 28 Styczeń 200817 l Autor ostatnio spadł snieg we wro, poleżał co prawie tylko z 4h, ale udało mi sie wyjsc porobic parę fotek i oto one: 1 2 3 4 5
Napisano 28 Styczeń 200817 l 4 ciekawe, i chciałbym zobaczyć 1 w kolorze. A kamilsien chyba chodziło o to że każde kolejne foto w wątku będzie miało kolejny numer. A nie że zaczynasz numerowanie od początku w każdym poście