Napisano 9 Listopad 200717 l Witam. Z ostatniego semestru taki wyszedl projekt Akademickiego Ośrodka Sportowego w Gdańsku.
Napisano 9 Listopad 200717 l Mało widać a drugi render jest niezbyt zachęcający, ale na pierwszym architektura zapowiada się bardzo ciekawie. Masz więcej obrazków?
Napisano 9 Listopad 200717 l hmm..pierwsze co rzuca mi sie w oczy to brak pochylni jakiejkolwiek przy schodach...w obiekcie tego typu mysle ze wypadaloby o tym pomyslec..bufet nie ma zadnego zaplecza...chyba ze sie myle..i jest nim to pomieszczenie obok...strasznie duzo powierzchni biurowych..ale moz jest taka potrzeba..w sumie nie wiem..przebieralnie i inne pierodly pewnie sa pochowane na kondygnacji 0 i pewnie ich tu nie widac..fajnie jakbys wrzucil rysunki, moznaby dokladnie zobaczyc co i jak z czym dziala... z fajnych rzeczy podoba mi sie, ze tworzysz wewnetrzny dziedziniec..ktory jest otwarty jak mniemam przez caly czas dla kazdego..i umozliwia podglądanie tego co dzieje sie w srodku..przynajmniej w czesci rekreacyjnej budynku :)..sama architektura to juz rzecz gustu...mysle ze przy dobrym rozwiazaniu detalu byloby ciekawie..ale wiadomo projekt studencki :)
Napisano 11 Listopad 200717 l to co jest na 2gim renderze po prawej /sala gimn, basen/ wyglada ciekawie a reszta to raczej kolejny nudny urbanistyczno-modernistyczny kloc.
Napisano 11 Listopad 200717 l Autor Dzieki za komentarze. Juz teraz widze ze niedostatecznie pokazane sa relacje z otoczeniem i w ogole kilka jest niedorobek. Ogólnie cały zespół jest ulokowany między główną arterią drogową Trójmiasta a torami szybkiej kolei miejskiej (w pewnej odległości). Po tej samej stronie gdzie są tory planowana jest w przyszłości kolejna arteria drogowa. Stąd w projekcie odgrodzenie się od zewnątrz i otwarty dziedziniec wewnątrz. To jeszcze garsc obrazkow: sytuacja parter pietro i dwie perspektywki