Kulex Napisano 10 Listopad 2007 Napisano 10 Listopad 2007 Potrzebuję tekstur: Jezdnia, kropla wody, pasy na jezdni, chodnik i ogień. Jak zrobić animowaną teksturę?
Sebastian Ozga Napisano 10 Listopad 2007 Napisano 10 Listopad 2007 Tzn. zależy o jaki rodzaj animacji chodzi, możesz nałożyć avi'ka jako teksturę.
Kulex Napisano 10 Listopad 2007 Autor Napisano 10 Listopad 2007 Chodzi mi o przesuwanie się w określoną stronę np: wodospad. O obracanie się i falowanie.
tonywasabi Napisano 10 Listopad 2007 Napisano 10 Listopad 2007 1- po fajne ( zajedwabiste) tekstury i materiały zajrzyj tu ----> http://mxmgallery.maxwellrender.com/search.php#page=1&mode=1&search=wine naprawdę fajne, darmowe. 2- animowana tekstura? bardzo proste. Kręcisz filmik lub robisz jakąś animację, potem właczasz edytor materiałów, następnie wybierasz BITMAP i wybierasz dany plik. Nie pamiętam bo dawno to robiłem ale trzeba zaznaczyć animated bitmap ( albo i nie) i będzie dobrze.
Kulex Napisano 11 Listopad 2007 Autor Napisano 11 Listopad 2007 Zarejestrowałem się na stronie MXM gallery i nie mogę się zalogować.
AGmakonts Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 a ja polecam google bo jak bedziesz o każdą jedną teksturke pytał to serwer padnie
Levus Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 Jeśli chodzi np o wodospad to możesz zanimować UVW map. Animujesz po prostu parametr odpowiadający za ofset, czyli położenie.. Powinno się dać, nie mam maxa pod ręką akurat, więc nie sprawdzę teraz. pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi