xMark Napisano 27 Grudzień 2003 Share Napisano 27 Grudzień 2003 witam. nareszcie zaczolem swoje 3 autko - Mazda 6 Sport. mam zamiar dokonczyc je tak jak trzeba wiec bede was prosil o rady:D. i oto pierwsza prosba. na obrazkach zaznaczylem linie i nie wiem jak zrobic aby byly bardziej widoczne, bardziej kanciaste. probowalem chamferem ale za bardzo kanciasto wtedy wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 27 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2003 a tytaj jak powinno byc. zapomnialem zaznaczyc blotniki. te przejscia blotnika w karoserie. na zdjeciu je widac a u mnie nie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 27 Grudzień 2003 Share Napisano 27 Grudzień 2003 Zwiększ wartość w chamfer...ewentualnie popraw ręcxznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 27 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2003 czyli ile tego chamfera?? bo dawalem 0,1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 27 Grudzień 2003 Share Napisano 27 Grudzień 2003 hehe :) chamfer można dawac od 0 do nieskończoniści próbuj np 1 jak zakańciasto to 5 itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 27 Grudzień 2003 Share Napisano 27 Grudzień 2003 0,1 heh... ja na rowki więcej daje;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 27 Grudzień 2003 Share Napisano 27 Grudzień 2003 ja nigdy nie uzywam chamfera, bo cos mi sie zawsze pierdzieli :) zamiast tego \'cut\'em dorysowuje krawedz i wtedy jest ostro (mniej lub bardziej w zaleznosci od odleglosci egdow od siebie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 27 Grudzień 2003 Share Napisano 27 Grudzień 2003 [wow] Używając za każdym razem cuta to nieźle można się natrudzić..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 27 Grudzień 2003 Share Napisano 27 Grudzień 2003 Originally posted by don_filippo [wow] Używając za każdym razem cuta to nieźle można się natrudzić..... To zalezy od siatki..czy masz gesta czy nie :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 27 Grudzień 2003 Share Napisano 27 Grudzień 2003 Tez ja robilem. Zobaczymy czy ci uda sie ja skonczyc bo mi mojej narazie sie nie chce. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 28 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2003 i jak zwylke mam problem ze zrobieniem dolnej czesci. wogole nie wiem jak to zrobic. a jak juz cos mi wyjdzie to jest strasznie pogiete i nie takie jak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 28 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2003 i siateczka. moze ktos mi powiedz jak sie zabrac za zrobienie tej dolnej czesci??:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 28 Grudzień 2003 Share Napisano 28 Grudzień 2003 Strasznie masz pogmatwana to siatke jak znajde swoja to zamieszcze siatke i zobaczysz jak mozna to rozwiazac. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 28 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2003 ok bylbym wdzieczny:D szukalem jej na twoim wipie ale wszystki obrazki gdzies wcielo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 29 Grudzień 2003 Share Napisano 29 Grudzień 2003 I oto obiecana siateczka (sorry za rozmiar ale nie mialem jak tego pomniejszyc). Mam nadzieje ze pomoze:). Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 29 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2003 dzieki wielkie blood_brother za siateczke. poprawilem juz i chyba nie jest najgorzej :D dorobilem ten siateczke z przodu.:cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 29 Grudzień 2003 Share Napisano 29 Grudzień 2003 Jeszcze troszke jest pogieta ale juz o wiele lepiej niz wczesniej. Zycze powodzenie przy pracy ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 29 Grudzień 2003 Share Napisano 29 Grudzień 2003 Juz jest lepiej..Chociaż taki materiał dałeś i jakość zdjęcia, że nic nie widać[lol2] A ta linia pod światłami powinna być chyba jeszcze ostrzejsza (ta którą zaznaczyłeś wcześniej na zdjęciu) pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 29 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2003 no masz racje poprawie to jeszcze. a narazie maly updajcik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafex Napisano 29 Grudzień 2003 Share Napisano 29 Grudzień 2003 Na razie model jest ok. Czekam na reszte. Powodzenia!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 29 Grudzień 2003 Share Napisano 29 Grudzień 2003 Już poznaję , że to mazda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 30 Grudzień 2003 Share Napisano 30 Grudzień 2003 Mozesz wrzucic siatke LP? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 3 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2004 no kolejny updejtk tylko achh te renderki wogole mi nie wychodza :( jeszcze sie cos sknocilo. czy moze mi ktos powiedziec co to ejst?? te kolorwe kropki. robie dokladnie tak samo jak poprzednie renderki a wystakuje mi cos takiego. hmm ja to mysle ze to przez te reflektory bo sa zrobione z raytrace( z tutka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 3 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2004 a tutaj z lakierkiem, ale te odbicia sa tragiczne. ma ktos tutka jak zrobic pozadne szyby??zeby efekt byl zadowalajacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 3 Styczeń 2004 Share Napisano 3 Styczeń 2004 Moge ci odrazu powiedziec ze przednia szyba nie dochodz do maski ona schodzi pod maske i tam jest \"dziura\" na wycieraczki i itp. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 3 Styczeń 2004 Share Napisano 3 Styczeń 2004 a jakiego rendera używasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 4 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2004 VRay co do tej dziury na wycieraczki to wiem jeszcez to musze poprawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 na dobry początek http://www.evermotion.org/images/free/Vray_materials.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 i jeszcze http://www.vray.info/assets/materials/egzMaterials0.7.zip pod warujniem że masz maxa 5.1 i vraya najnowszego może pod 6 tez działa ale niesprawdzałem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 maska z lakierem wyglada nawet fajnie ale reszta starszne kolorowe kropki rlz! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 aha te kropki to efekt działąnia materiału raytrace i vrayowego gi :) ciesz sie że tak mało ich jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 fajnie te kropki wyglądają :] jak po zawodach na paintbale :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 5 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2004 a jak ich sie pozbyc??hmm albo moze jak zastapic material lamp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 pozbedziesz sie ich wywalając materiał raytrace ze sceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 6 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2004 ok. sciagnolem sobie te materilay co mi podeslales sikham i dalej nic nie wychodzi. hmm moze ktos moglby mi podeslac jakas swoja prace to bym oblukal co gdzie jak staoi jakie otoczenie i jak te materialy sa zrobione. wtedy bym sie szybciej nauczyl. sa jacys chetni??:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 sory że to powiem ale jeśli nawet z gotowymi materiałami ci nic niewychodzi to ..... sam pomyśl :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 proponuje pobawic sie czajnikami, szybko cos wymyslisz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 6 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2004 narazie zoastawilem materialy. skoncze modelowac i dopiero sie zajme tym:D narazie maly apdejt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 Cos zle Ci przednia szyba nachodi...i te uszczlki jakby kanciate sa z tylu pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafex Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 Z przodu chyba nawet jeszcze wogóle nie ma uszczelki. A te opony to z traktora czy z kombajnu wziąłeś?? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 7 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2004 wiem wiem te uszczelki jeszcze musze zrobic. jest masa bledow ale postaram sie je poprawic jeszcze. narazie musze troche odpoczac od tego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaster Napisano 30 Styczeń 2004 Share Napisano 30 Styczeń 2004 no i minelo juz duzo i nie wiidze postepow, co jest tak fajnie tobie szlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 13 Luty 2004 Autor Share Napisano 13 Luty 2004 nareszcie mi zaczal wychodzic lakier. ale niestety nic nowego nie wymodelowalem :( powoli nabieram checi aby wrocic do tego modelu wiec juz niedlugo MOZE beda jakies wieksze postepy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 13 Luty 2004 Autor Share Napisano 13 Luty 2004 inny kololek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 14 Luty 2004 Share Napisano 14 Luty 2004 Fajny lakierek, wyglada troche jak mokry albo taki rysunkowy, no i fajna fura :) Powodzenia w dalszej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 14 Luty 2004 Share Napisano 14 Luty 2004 lakier za bardzo przypomina chrom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 14 Luty 2004 Autor Share Napisano 14 Luty 2004 no uzywalem scanlina przy ostanich renderach. teraz uzywalem v-raya i jest lepiej :D tylko nie bardzo moge mi pasuja te odblaski, a to wina otoczenia pewnie. czego uzywac do backgrounda?? bo ja daje gradient ramp. jest jeszcze troche bugow, ale wszsytko sie poprawi. jeszcze felgi i wnetrze zrobie wiec to nie sa ostateczne rendery :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 14 Luty 2004 Share Napisano 14 Luty 2004 szczeliny masz za duze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 14 Luty 2004 Autor Share Napisano 14 Luty 2004 tam w tylnej czesci??poprawialem juz je raz ale cos sie plik skopal i musialem robic jeszcze raz i zapomnialem o nich. ale juz sie zabieram do poprawki:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 14 Luty 2004 Share Napisano 14 Luty 2004 Jest tylko jedno ale. Cos mi ta mazda proporcji nie trzyma jakas za wysoka i za krotka czy mi sie tylko wydaje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi