Napisano 27 Grudzień 200321 l witam. nareszcie zaczolem swoje 3 autko - Mazda 6 Sport. mam zamiar dokonczyc je tak jak trzeba wiec bede was prosil o rady:D. i oto pierwsza prosba. na obrazkach zaznaczylem linie i nie wiem jak zrobic aby byly bardziej widoczne, bardziej kanciaste. probowalem chamferem ale za bardzo kanciasto wtedy wychodzi
Napisano 27 Grudzień 200321 l Autor a tytaj jak powinno byc. zapomnialem zaznaczyc blotniki. te przejscia blotnika w karoserie. na zdjeciu je widac a u mnie nie :(
Napisano 27 Grudzień 200321 l hehe :) chamfer można dawac od 0 do nieskończoniści próbuj np 1 jak zakańciasto to 5 itd
Napisano 27 Grudzień 200321 l ja nigdy nie uzywam chamfera, bo cos mi sie zawsze pierdzieli :) zamiast tego \'cut\'em dorysowuje krawedz i wtedy jest ostro (mniej lub bardziej w zaleznosci od odleglosci egdow od siebie)
Napisano 27 Grudzień 200321 l Originally posted by don_filippo [wow] Używając za każdym razem cuta to nieźle można się natrudzić..... To zalezy od siatki..czy masz gesta czy nie :) pozdr
Napisano 27 Grudzień 200321 l Tez ja robilem. Zobaczymy czy ci uda sie ja skonczyc bo mi mojej narazie sie nie chce. Pozdro[piwo]
Napisano 28 Grudzień 200321 l Autor i jak zwylke mam problem ze zrobieniem dolnej czesci. wogole nie wiem jak to zrobic. a jak juz cos mi wyjdzie to jest strasznie pogiete i nie takie jak trzeba.
Napisano 28 Grudzień 200321 l Autor i siateczka. moze ktos mi powiedz jak sie zabrac za zrobienie tej dolnej czesci??:(
Napisano 28 Grudzień 200321 l Strasznie masz pogmatwana to siatke jak znajde swoja to zamieszcze siatke i zobaczysz jak mozna to rozwiazac. Pozdro[piwo]
Napisano 28 Grudzień 200321 l Autor ok bylbym wdzieczny:D szukalem jej na twoim wipie ale wszystki obrazki gdzies wcielo
Napisano 29 Grudzień 200321 l I oto obiecana siateczka (sorry za rozmiar ale nie mialem jak tego pomniejszyc). Mam nadzieje ze pomoze:). Pozdro[piwo]
Napisano 29 Grudzień 200321 l Autor dzieki wielkie blood_brother za siateczke. poprawilem juz i chyba nie jest najgorzej :D dorobilem ten siateczke z przodu.:cool:
Napisano 29 Grudzień 200321 l Jeszcze troszke jest pogieta ale juz o wiele lepiej niz wczesniej. Zycze powodzenie przy pracy ! :)
Napisano 29 Grudzień 200321 l Juz jest lepiej..Chociaż taki materiał dałeś i jakość zdjęcia, że nic nie widać[lol2] A ta linia pod światłami powinna być chyba jeszcze ostrzejsza (ta którą zaznaczyłeś wcześniej na zdjęciu) pozdrowienia
Napisano 3 Styczeń 200421 l Autor no kolejny updejtk tylko achh te renderki wogole mi nie wychodza :( jeszcze sie cos sknocilo. czy moze mi ktos powiedziec co to ejst?? te kolorwe kropki. robie dokladnie tak samo jak poprzednie renderki a wystakuje mi cos takiego. hmm ja to mysle ze to przez te reflektory bo sa zrobione z raytrace( z tutka).
Napisano 3 Styczeń 200421 l Autor a tutaj z lakierkiem, ale te odbicia sa tragiczne. ma ktos tutka jak zrobic pozadne szyby??zeby efekt byl zadowalajacy.
Napisano 3 Styczeń 200421 l Moge ci odrazu powiedziec ze przednia szyba nie dochodz do maski ona schodzi pod maske i tam jest \"dziura\" na wycieraczki i itp. Pozdro[piwo]
Napisano 4 Styczeń 200421 l Autor VRay co do tej dziury na wycieraczki to wiem jeszcez to musze poprawic
Napisano 4 Styczeń 200421 l na dobry początek http://www.evermotion.org/images/free/Vray_materials.zip
Napisano 4 Styczeń 200421 l i jeszcze http://www.vray.info/assets/materials/egzMaterials0.7.zip pod warujniem że masz maxa 5.1 i vraya najnowszego może pod 6 tez działa ale niesprawdzałem ;)
Napisano 4 Styczeń 200421 l maska z lakierem wyglada nawet fajnie ale reszta starszne kolorowe kropki rlz! :D
Napisano 4 Styczeń 200421 l aha te kropki to efekt działąnia materiału raytrace i vrayowego gi :) ciesz sie że tak mało ich jest :)
Napisano 6 Styczeń 200421 l Autor ok. sciagnolem sobie te materilay co mi podeslales sikham i dalej nic nie wychodzi. hmm moze ktos moglby mi podeslac jakas swoja prace to bym oblukal co gdzie jak staoi jakie otoczenie i jak te materialy sa zrobione. wtedy bym sie szybciej nauczyl. sa jacys chetni??:D
Napisano 6 Styczeń 200421 l sory że to powiem ale jeśli nawet z gotowymi materiałami ci nic niewychodzi to ..... sam pomyśl :(
Napisano 6 Styczeń 200421 l Autor narazie zoastawilem materialy. skoncze modelowac i dopiero sie zajme tym:D narazie maly apdejt
Napisano 6 Styczeń 200421 l Cos zle Ci przednia szyba nachodi...i te uszczlki jakby kanciate sa z tylu pozdr
Napisano 6 Styczeń 200421 l Z przodu chyba nawet jeszcze wogóle nie ma uszczelki. A te opony to z traktora czy z kombajnu wziąłeś?? ;)
Napisano 7 Styczeń 200421 l Autor wiem wiem te uszczelki jeszcze musze zrobic. jest masa bledow ale postaram sie je poprawic jeszcze. narazie musze troche odpoczac od tego modelu.
Napisano 30 Styczeń 200421 l no i minelo juz duzo i nie wiidze postepow, co jest tak fajnie tobie szlo
Napisano 13 Luty 200421 l Autor nareszcie mi zaczal wychodzic lakier. ale niestety nic nowego nie wymodelowalem :( powoli nabieram checi aby wrocic do tego modelu wiec juz niedlugo MOZE beda jakies wieksze postepy
Napisano 14 Luty 200421 l Fajny lakierek, wyglada troche jak mokry albo taki rysunkowy, no i fajna fura :) Powodzenia w dalszej pracy.
Napisano 14 Luty 200421 l Autor no uzywalem scanlina przy ostanich renderach. teraz uzywalem v-raya i jest lepiej :D tylko nie bardzo moge mi pasuja te odblaski, a to wina otoczenia pewnie. czego uzywac do backgrounda?? bo ja daje gradient ramp. jest jeszcze troche bugow, ale wszsytko sie poprawi. jeszcze felgi i wnetrze zrobie wiec to nie sa ostateczne rendery :D
Napisano 14 Luty 200421 l Autor tam w tylnej czesci??poprawialem juz je raz ale cos sie plik skopal i musialem robic jeszcze raz i zapomnialem o nich. ale juz sie zabieram do poprawki:D
Napisano 14 Luty 200421 l Jest tylko jedno ale. Cos mi ta mazda proporcji nie trzyma jakas za wysoka i za krotka czy mi sie tylko wydaje ??