palmer Napisano 13 Listopad 2007 Napisano 13 Listopad 2007 Witam nacisnalem cos przez przypadek i wylaczylem sobie prostopadle/rownolegle przesowanie w vieportach. F8 nie chce dzialac .. help ...
palmer Napisano 13 Listopad 2007 Autor Napisano 13 Listopad 2007 nic dalej kreci sie w kolko. Tzn gdy zrobie kopie obiektu przesuwaja go nie moge zlapac "prostopadlosci"
piksar Napisano 13 Listopad 2007 Napisano 13 Listopad 2007 nie kumam, nic a nic ale coś mi mówi że pokręciłeś ikonami w prawym dolnym rogu
palmer Napisano 13 Listopad 2007 Autor Napisano 13 Listopad 2007 moze jeszcze raz gdy chce narysowac prosta linie - naciskam f8 i wowczas blokuje mi sie os x lub y i wtedy elegancko rysuje prosta. Tymczasem cos nacisnalem i nie dziala mi ta funkcja ...:(
zdeno Napisano 16 Listopad 2007 Napisano 16 Listopad 2007 a może pomyliłeś soft z autocadem ? tam właśnie ortho się włącza za pomocą F8 ... ja obstawiam jednak SNAP (klawisz S) Jak na jakimś pasku menu pojawi Ci się łapka służąca do przesuwania paska to wtedy naciśnij prawy guzik. Z menu wybierz zakładkę SNAP i tam po prawej masz dwa przyciski: polar snap mode i ortho snap mode to pewnie to wydusiłeś jakimś magicznym skrótem klawiaturowym
Rekomendowane odpowiedzi