Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich!

Na początek garść starszych pracek, ale wkrótce postaram się wrzucić coś nowego.... jednak narazie komentarze i krytyka mile widziane.

skanuj0008xl5.jpg

skanuj0007cx1.jpg

skanuj0015em6.jpg

skanuj0016za8.jpg

Edytowane przez Paster03

• Odpowiedzi 70
  • Wyświetleń 9,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dwa grzechy :D

- nie pokazuj starych prac, jeśli teraz rysujesz lepiej, a jest to możliwe :)

- rysuj swoje rzeczy, nie postaci, potwory które każdy zna. Tymbardziej że mogą one być skopiowane z istniejących ilustracji...

Alien wyszedł pięknie, ale przydałaby się korekcja na kompie, no i chyba skopiowany? Widoczek dość fajny, reszta - nie podoba mi się, niech się jakiś miłośnik takich mediów wypowie.

Napisano

nom Alienek zapewne z tego http://tapety.komrel.net/albums/userpics/fi/normal_alien_1024.jpg

ale moze zeby bylo oryginalniej zrob takiego alfa :D

avp.jpg

ogolem alieny i predki sa zajefajne ale mozna je troche zmodyfikowac(co na pewno wyjdzie na dobre) po swojemu zeby bylo ciekawiej-troche innowacji w takich sytuacjach nigdy za wiele :P np predatorowi zrobic inna maske itd :)

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze,

Ogólnie staram się realizować własne pomysły, ale jak znajdę jakąś znaną postać, która mi się podoba to czasami nie nogę sie oprzeć...:)

Jak na razie wrzucam dwa nowe speed'y, zrobione rano przed szkołą, ale przez weekend postaram się zrobić coś większego. Ogólnie za wiele czasu nie mam

więc większość to speed'y :)

skanuj0026ji2.jpg

skanuj0011vq2.jpg

Napisano
  • Autor

Dobra, pora trochę odpocząć od ołówka. Oto mój pierwszy obrazek w PS. Na razie nie mam tabletu więc rysuję myszką i wygląda to momentami jak wygląda :P Ale.. póki co proszę o komentarze, a szczególnie krytykę.

Pozdrawiam!

nebort8.png

Napisano
  • Autor

Po dłuższej przerwie zdołałem coś znowu zrobić. Moja druga pracka w PS'ie, nadal robiona mychą, ale wkrótce dorwę tablet.

nightdc8.png

Napisano

Witam. Ładne prace, pomysłowe (Alf vs Predator ;] ). Też nadal robie prace myszką, więc w i em co to znaczy, ale myśle już o tablecie , najwyższa pora. Ps. fajny efekt deszczu najbardziej mi sie spodobał ;].

Napisano
  • Autor

witam po dłuższej przerwie. W końcu dorwałem tablet, na razie wrzucam pomalowanego w PS'ie Leonidasa ze szkicu (tak na przyzwyczajenie się do tabletu), ale już pracuje nad czymś od początku do końca na tablecie.

leonidas3yv6.png

Napisano

fajno fajno ale IMO troche glebi brakuje no i kontrastu :) troche mnie blur tez denerwuje :p poproboj moze uzyskac w miare realistyczny snieg zanim wstawisz ten padajacy, posluguj sie troche referkami napewo pomoga, no i przy takiej sniezycy krawedzie by nie byly tak widoczne :)

ps. widze ze z mojego regionu jestes xD ;?

pozdro

Napisano
  • Autor

A rzeczywiście w końcu ktoś z okolicy ;)

Wiem, że krawędzie nie powinny być tak widoczne, ale miałem tylko 90 min. i musiałem jakoś na szybko "zmiękczyć" kształty w oddali - stąd blur.

pozdro

Napisano

No sam klimacik fajny, ale chmury tworzą za bardzo zbitą, jednolitą no i płaską ścianę. Ciekawy concept smoka (te tylne nogi) ale (jego) LEWE skrzydło trochę nie tego, ta końcówka taka hmm...połamana ?

Napisano
  • Autor

No racji to masz trochę ^^ przez chmury chciałem spotęgować napięcie towarzyszące zbliżającej się walce, ale rzeczywiście trochę przesadziłem. A lewe skrzydło jest w mniej więcej takiej pozycji jak prawe, tylko zbytnio je przegiąłem. Ale przyjmijmy, że to nie pierwsza walka tego smoka i miał prawo (a nawet lewo) je sobie gdzieś złamać :P

Napisano

Pozwoliłem sobie trochę namazać czerwonym po Twoim ołówku, wg. mnie tak to skrzydło powinno -mniej więcej- wyglądać, jeżeli ma mieć ustawienie takie samo jak drugie.

12071386952553.jpg

...PS. widzę że na chwile dałes spokój z ,,Gears of War'owym" projektem, tak jak ja odpoczywam od swojego dresa :P hehe...

Pozdro !

Napisano
  • Autor

Dobra poprawka, troszkę bym je jeszcze zmienił, ale w ogólnym zarysie tak jest ok.

Za długo siedziałem nad "Gears of War'owym" projektem i już nie widziałem co jest źle, co może zostać, wszystko mi się zlewało. Muszę trochę od niego odpocząć, myślę, że na weekend wrócę do tematu.

Napisano
  • Autor

W przerwie w malowaniu rycerza postanowiłem poćwiczyć anatomię, bo jakby nie patrzeć to w końcu podstawa ^^ Dorwałem więc jakieś książki, poszperałem w necie i jazda przy pomocy referek ;) Dzisiaj part 1, ale postaram się dość często wrzucać nowe ćwiczenia ^^

anatomycopyqv3.th.jpg

URL%5D

Napisano

całkiem fajnie idą te ćwiczonka, ale nie rysuj ich tabletem, strasznie sztywny jest, do tego nie bądź tak oszczędny w kreskach, marz ile popadnie, nie ma złych linii :D to tełko dodałeś tak dla zmyłki? bo fajnie gubią się w nim niedoskonałości :P tylko po co? :)

btw lepiej poświęcić uwagę jednej części ciała, niż rysować wszystko i nic :)

Napisano
  • Autor

A ołówkiem też macham ^^ zarzucę przy okazji następnych ćwiczeń, a tło... hmmm robiłem na jednolitym, ale wydało mi się nieciekawe to dołożyłem teksturkę ;)

Napisano
  • Autor

Dobra, przez wakacje nie za dużo czasu było na rysowanie, ale teraz można się poważnie za to znów zabrać.

Na początek skończony rycerz w wersji zwykłej i b/w.

medievalknight2copyfiltbw5.jpg

medievalknight2copyblacae7.jpg

I ćwiczenia anatomii, jak Szalony radził ołówkiem, na razie dłonie i ramiona, a kolejnych kilka wrzucę może pojutrze. Oczywiście trochę wzmocniony kontrast żeby wszystko było wyraźniejsze.

skanuj00073lp6.jpg

armss3.jpg

Napisano
  • Autor

Po dłuższej przerwie od tabletu na rzecz ćwiczenia ołówka czas w końcu wrócić do Szopa xD

Na początek szybki 2-godzinny portrecik na rozruszanie ręki.

oldman7874086jv0.jpg

Napisano
  • Autor

adry1.jpg

Wprowadziłem kilka poprawek, trochę jeszcze podmalowałem i postanawiam to zostawić tak jak jest. Ogólnie z pracy jestem zadowolony i co prawda można by to dalej ciągnąć, ale jak to Farvus mówił oświetlenie jest nie za dobre, niewiele ono pokazuje więc jak z takim zacząłem malować to z takim skończyłem, a przy następnej pracy postaram się wybrać zdjęcie z dennym oświetleniem i zrobić własne od podstaw żeby pokazać wiecej formy.

A póki co komentujcie to co jest ;)

Napisano
  • Autor

Ale ja naprawdę się nie obrażę jak ktoś to oceni, skrytykuje xD piszcie śmiało ;P

Napisano

Ale w sumie co tu komentować, skoro do głównych grzechów przyznałeś sie sam ;) Jest płaaasko, ale to wina światła, jak napisałeś. I wydaje mi się, że na szyi dzieje się coś niepokojącego. I nie wiem jak to powiedzieć, ale praca wydaje sie strasznie "wupucowana", jakby trochę wymęczona, przez to traci na atrakcyjności.

Napisano
  • Autor

Właśnie dobrze to ująłeś, bo pomijając światło, patrzenie na speedpaint'y DaroZ'a, Farvus'a i innych tego typu gości ;) sprawia mi dużo więcej przyjemności niż ten mój portrecik. Pewnie dlatego, że starałem się go jak najbardziej dopieścić, żeby kolory gładko przechodziły itd., a przez to pracka jest właściwie dobra, ale bez charakteru, a takie luźnie pociągniecia pędzla dodają rysunkowi jakiegoś uroku.

Napisano
  • Autor

No więc cóż... pozostaje mi posłuchać bardziej doświadczonych i odpuścić sobie póki co portrety, a wziąć się za martwa nature.

Napisano
  • Autor

Zanim zacznę męczyć martwą naturę nie mogłem się powstrzymać przed szybkim portrecikiem xD

212s9zn.jpg

Napisano

leć w ta martwą bo wpadniesz w samozachwyt :P

wszystko spoko poza ustami :)

Napisano
  • Autor

Tak, wiem martwa natura.... ale jak Metallica leciała z głośników to mnie wzięło żeby to maznąć xD

kci5qp.jpg

Napisano

No właśnie - martwa natura. A może coś umieścisz w wątku "domowe przedszkole" ? Im więcej tam będzie prac, tym większa szansa, że jakoś się to rozrusza i ktoś znający się na rzeczy zlituje się i napisze parę rzeczowych komentarzy - nad czym pracować i co poprawić w szczególności.

Napisano
  • Autor

W przerwach od martwej natury (której mam juz serdecznie dość, ale jak trzeba to trzeba ;D):

mc6bsl.jpg

Napisano

okularki trochę krzywo i jakby szkłą nie były połączone ;] ale ogolnie mi sie pdoba;]

Napisano

Portret z czapką - trochę krzywa twarz w okolicy ust/ brody. ostatnia laska narysowana za miękko, za bardzo rozmazana i to co kolega wyżej. Włosy całkiem fajnie wyszły ale jak dla mnie też za miękkie.

Napisano
  • Autor

Hm co do okularów macie rację ;D zapomniałem wyraźniej zaznaczyć łączenie szkieł, ale już poprawione ;) a obrazek zmiękczałem lekko na życzenie koleżanki :D

Napisano
  • Autor

dzięki Rosikowski ;) i chyba w końcu udało mi się namalować usta odpowiednim odcieniem, bo w każdym ostatnim portrecie usta były za ciemne ;D

Napisano

osie ci poleciały...

o nos się rozchodzi jak by nie było takie krzywe to tez byś to zauważył... głowę specjalnie obróciłem żeby wychaczyć jakieś błędy

całkiem spoko

czyrs :P

Napisano
  • Autor

Rację masz panie ;D

Jak się obróci to widac, ale to się da pewnie poprawić... ;P

Edytowane przez Paster03

Napisano

lasso i poprawiać ;) to jest kwestia 2/3 minut a warto bo praca zacna poza tym małym błędem :P to teczka nie topic z finished works ;)

Napisano
  • Autor

Właściwie to znowu mądrze mówisz :D

Wrzuci się jutro poprawioną, albo jeszcze dziś jak czas się znajdzie ;P

Napisano
Jak się obróci to widac, ale cóż ja teraz zrobię... ;P

To zabrzmiało strasznie nieporadnie:P

Napisano
  • Autor

Noiprox skąd Ty wziąłes ten cytat ;P ja nic takiego nie mówiłem ;D xD

Jutro dam poprawioną :D

Napisano

Dobra Paster, nie żartuj sobie z edytowaniem bo jeszcze ktoś uwierzy że próbuję w błąd innych wprowadzić

Napisano
  • Autor

A może masz rację ;D nie każdy musi czytać cały temat i załapać żart :D

ale dobra, bo zaczynamy offtopowac ;)