Paster03 Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 (edytowane) Witam wszystkich! Na początek garść starszych pracek, ale wkrótce postaram się wrzucić coś nowego.... jednak narazie komentarze i krytyka mile widziane. Edytowane 9 Maj 2009 przez Paster03 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzU Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Dwa grzechy :D - nie pokazuj starych prac, jeśli teraz rysujesz lepiej, a jest to możliwe :) - rysuj swoje rzeczy, nie postaci, potwory które każdy zna. Tymbardziej że mogą one być skopiowane z istniejących ilustracji... Alien wyszedł pięknie, ale przydałaby się korekcja na kompie, no i chyba skopiowany? Widoczek dość fajny, reszta - nie podoba mi się, niech się jakiś miłośnik takich mediów wypowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 nom Alienek zapewne z tego http://tapety.komrel.net/albums/userpics/fi/normal_alien_1024.jpg ale moze zeby bylo oryginalniej zrob takiego alfa :D ogolem alieny i predki sa zajefajne ale mozna je troche zmodyfikowac(co na pewno wyjdzie na dobre) po swojemu zeby bylo ciekawiej-troche innowacji w takich sytuacjach nigdy za wiele :P np predatorowi zrobic inna maske itd :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 30 Listopad 2007 Autor Share Napisano 30 Listopad 2007 Dzięki za komentarze, Ogólnie staram się realizować własne pomysły, ale jak znajdę jakąś znaną postać, która mi się podoba to czasami nie nogę sie oprzeć...:) Jak na razie wrzucam dwa nowe speed'y, zrobione rano przed szkołą, ale przez weekend postaram się zrobić coś większego. Ogólnie za wiele czasu nie mam więc większość to speed'y :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 30 Listopad 2007 Autor Share Napisano 30 Listopad 2007 Dobra, pora trochę odpocząć od ołówka. Oto mój pierwszy obrazek w PS. Na razie nie mam tabletu więc rysuję myszką i wygląda to momentami jak wygląda :P Ale.. póki co proszę o komentarze, a szczególnie krytykę. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2007 Po dłuższej przerwie zdołałem coś znowu zrobić. Moja druga pracka w PS'ie, nadal robiona mychą, ale wkrótce dorwę tablet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wink25 Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 Witam. Ładne prace, pomysłowe (Alf vs Predator ;] ). Też nadal robie prace myszką, więc w i em co to znaczy, ale myśle już o tablecie , najwyższa pora. Ps. fajny efekt deszczu najbardziej mi sie spodobał ;]. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 20 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2008 witam po dłuższej przerwie. W końcu dorwałem tablet, na razie wrzucam pomalowanego w PS'ie Leonidasa ze szkicu (tak na przyzwyczajenie się do tabletu), ale już pracuje nad czymś od początku do końca na tablecie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 20 Styczeń 2008 Share Napisano 20 Styczeń 2008 troche jak pastela wygląda może dlatego ze rysowałeś na multiply... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xardas 666 Napisano 20 Styczeń 2008 Share Napisano 20 Styczeń 2008 obcy najlepszy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 19 Luty 2008 Autor Share Napisano 19 Luty 2008 Tym razem pracka na tygodniowy speedpainting. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Caspik Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 fajno fajno ale IMO troche glebi brakuje no i kontrastu :) troche mnie blur tez denerwuje :p poproboj moze uzyskac w miare realistyczny snieg zanim wstawisz ten padajacy, posluguj sie troche referkami napewo pomoga, no i przy takiej sniezycy krawedzie by nie byly tak widoczne :) ps. widze ze z mojego regionu jestes xD ;? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 19 Luty 2008 Autor Share Napisano 19 Luty 2008 A rzeczywiście w końcu ktoś z okolicy ;) Wiem, że krawędzie nie powinny być tak widoczne, ale miałem tylko 90 min. i musiałem jakoś na szybko "zmiękczyć" kształty w oddali - stąd blur. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 1 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2008 W odpoczynku od digitala, taki szybki rysunek ołówkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 1 Kwiecień 2008 Share Napisano 1 Kwiecień 2008 No sam klimacik fajny, ale chmury tworzą za bardzo zbitą, jednolitą no i płaską ścianę. Ciekawy concept smoka (te tylne nogi) ale (jego) LEWE skrzydło trochę nie tego, ta końcówka taka hmm...połamana ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 1 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2008 No racji to masz trochę ^^ przez chmury chciałem spotęgować napięcie towarzyszące zbliżającej się walce, ale rzeczywiście trochę przesadziłem. A lewe skrzydło jest w mniej więcej takiej pozycji jak prawe, tylko zbytnio je przegiąłem. Ale przyjmijmy, że to nie pierwsza walka tego smoka i miał prawo (a nawet lewo) je sobie gdzieś złamać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 2 Kwiecień 2008 Share Napisano 2 Kwiecień 2008 Pozwoliłem sobie trochę namazać czerwonym po Twoim ołówku, wg. mnie tak to skrzydło powinno -mniej więcej- wyglądać, jeżeli ma mieć ustawienie takie samo jak drugie. ...PS. widzę że na chwile dałes spokój z ,,Gears of War'owym" projektem, tak jak ja odpoczywam od swojego dresa :P hehe... Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 2 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2008 Dobra poprawka, troszkę bym je jeszcze zmienił, ale w ogólnym zarysie tak jest ok. Za długo siedziałem nad "Gears of War'owym" projektem i już nie widziałem co jest źle, co może zostać, wszystko mi się zlewało. Muszę trochę od niego odpocząć, myślę, że na weekend wrócę do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 2 Kwiecień 2008 Share Napisano 2 Kwiecień 2008 kolo na koniu jakoś wydaje mi sie ze ma krótkie nogi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 16 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2008 W przerwie w malowaniu rycerza postanowiłem poćwiczyć anatomię, bo jakby nie patrzeć to w końcu podstawa ^^ Dorwałem więc jakieś książki, poszperałem w necie i jazda przy pomocy referek ;) Dzisiaj part 1, ale postaram się dość często wrzucać nowe ćwiczenia ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 16 Czerwiec 2008 Share Napisano 16 Czerwiec 2008 całkiem fajnie idą te ćwiczonka, ale nie rysuj ich tabletem, strasznie sztywny jest, do tego nie bądź tak oszczędny w kreskach, marz ile popadnie, nie ma złych linii :D to tełko dodałeś tak dla zmyłki? bo fajnie gubią się w nim niedoskonałości :P tylko po co? :) btw lepiej poświęcić uwagę jednej części ciała, niż rysować wszystko i nic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 16 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2008 A ołówkiem też macham ^^ zarzucę przy okazji następnych ćwiczeń, a tło... hmmm robiłem na jednolitym, ale wydało mi się nieciekawe to dołożyłem teksturkę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 26 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2008 Dobra, przez wakacje nie za dużo czasu było na rysowanie, ale teraz można się poważnie za to znów zabrać. Na początek skończony rycerz w wersji zwykłej i b/w. I ćwiczenia anatomii, jak Szalony radził ołówkiem, na razie dłonie i ramiona, a kolejnych kilka wrzucę może pojutrze. Oczywiście trochę wzmocniony kontrast żeby wszystko było wyraźniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 2 Listopad 2008 Autor Share Napisano 2 Listopad 2008 Po dłuższej przerwie od tabletu na rzecz ćwiczenia ołówka czas w końcu wrócić do Szopa xD Na początek szybki 2-godzinny portrecik na rozruszanie ręki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 5 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2008 Wprowadziłem kilka poprawek, trochę jeszcze podmalowałem i postanawiam to zostawić tak jak jest. Ogólnie z pracy jestem zadowolony i co prawda można by to dalej ciągnąć, ale jak to Farvus mówił oświetlenie jest nie za dobre, niewiele ono pokazuje więc jak z takim zacząłem malować to z takim skończyłem, a przy następnej pracy postaram się wybrać zdjęcie z dennym oświetleniem i zrobić własne od podstaw żeby pokazać wiecej formy. A póki co komentujcie to co jest ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 7 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2008 Ale ja naprawdę się nie obrażę jak ktoś to oceni, skrytykuje xD piszcie śmiało ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veri_jr Napisano 7 Grudzień 2008 Share Napisano 7 Grudzień 2008 Ale w sumie co tu komentować, skoro do głównych grzechów przyznałeś sie sam ;) Jest płaaasko, ale to wina światła, jak napisałeś. I wydaje mi się, że na szyi dzieje się coś niepokojącego. I nie wiem jak to powiedzieć, ale praca wydaje sie strasznie "wupucowana", jakby trochę wymęczona, przez to traci na atrakcyjności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 7 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2008 Właśnie dobrze to ująłeś, bo pomijając światło, patrzenie na speedpaint'y DaroZ'a, Farvus'a i innych tego typu gości ;) sprawia mi dużo więcej przyjemności niż ten mój portrecik. Pewnie dlatego, że starałem się go jak najbardziej dopieścić, żeby kolory gładko przechodziły itd., a przez to pracka jest właściwie dobra, ale bez charakteru, a takie luźnie pociągniecia pędzla dodają rysunkowi jakiegoś uroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 7 Grudzień 2008 Share Napisano 7 Grudzień 2008 Zarzucilem komenta do ostatniej pracy tutaj http://max3d.pl/forum/showpost.php?p=759008&postcount=21 A tak to troche ciezko cos powiedziec. Przyznam, ze wiecej cennych porad bys dostal wrzucajac rysunki czy malunki kubków i kulek niz twarzy starców. Bo one sie jako tako bronia pomimo wszelkich bledow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 7 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2008 No więc cóż... pozostaje mi posłuchać bardziej doświadczonych i odpuścić sobie póki co portrety, a wziąć się za martwa nature. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 15 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2008 Zanim zacznę męczyć martwą naturę nie mogłem się powstrzymać przed szybkim portrecikiem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 15 Grudzień 2008 Share Napisano 15 Grudzień 2008 leć w ta martwą bo wpadniesz w samozachwyt :P wszystko spoko poza ustami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 16 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2008 Tak, wiem martwa natura.... ale jak Metallica leciała z głośników to mnie wzięło żeby to maznąć xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 16 Grudzień 2008 Share Napisano 16 Grudzień 2008 No właśnie - martwa natura. A może coś umieścisz w wątku "domowe przedszkole" ? Im więcej tam będzie prac, tym większa szansa, że jakoś się to rozrusza i ktoś znający się na rzeczy zlituje się i napisze parę rzeczowych komentarzy - nad czym pracować i co poprawić w szczególności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 27 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2008 W przerwach od martwej natury (której mam juz serdecznie dość, ale jak trzeba to trzeba ;D): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beatou Napisano 27 Grudzień 2008 Share Napisano 27 Grudzień 2008 okularki trochę krzywo i jakby szkłą nie były połączone ;] ale ogolnie mi sie pdoba;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 28 Grudzień 2008 Share Napisano 28 Grudzień 2008 Portret z czapką - trochę krzywa twarz w okolicy ust/ brody. ostatnia laska narysowana za miękko, za bardzo rozmazana i to co kolega wyżej. Włosy całkiem fajnie wyszły ale jak dla mnie też za miękkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 29 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2008 Hm co do okularów macie rację ;D zapomniałem wyraźniej zaznaczyć łączenie szkieł, ale już poprawione ;) a obrazek zmiękczałem lekko na życzenie koleżanki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 29 Grudzień 2008 Share Napisano 29 Grudzień 2008 bardzo ładne usta, światłocień bardzo ładnie gra w rejonie ust Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 29 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2008 dzięki Rosikowski ;) i chyba w końcu udało mi się namalować usta odpowiednim odcieniem, bo w każdym ostatnim portrecie usta były za ciemne ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 8 Luty 2009 Autor Share Napisano 8 Luty 2009 Kolejny portret w przerwach między męczeniem ołówka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 8 Luty 2009 Share Napisano 8 Luty 2009 osie ci poleciały... o nos się rozchodzi jak by nie było takie krzywe to tez byś to zauważył... głowę specjalnie obróciłem żeby wychaczyć jakieś błędy całkiem spoko czyrs :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 8 Luty 2009 Autor Share Napisano 8 Luty 2009 (edytowane) Rację masz panie ;D Jak się obróci to widac, ale to się da pewnie poprawić... ;P Edytowane 8 Luty 2009 przez Paster03 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 8 Luty 2009 Share Napisano 8 Luty 2009 lasso i poprawiać ;) to jest kwestia 2/3 minut a warto bo praca zacna poza tym małym błędem :P to teczka nie topic z finished works ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 8 Luty 2009 Autor Share Napisano 8 Luty 2009 Właściwie to znowu mądrze mówisz :D Wrzuci się jutro poprawioną, albo jeszcze dziś jak czas się znajdzie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 8 Luty 2009 Share Napisano 8 Luty 2009 Jak się obróci to widac, ale cóż ja teraz zrobię... ;P To zabrzmiało strasznie nieporadnie:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 8 Luty 2009 Share Napisano 8 Luty 2009 jestem małym pasterzem gdzie są moje owieczki *_* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 8 Luty 2009 Autor Share Napisano 8 Luty 2009 Noiprox skąd Ty wziąłes ten cytat ;P ja nic takiego nie mówiłem ;D xD Jutro dam poprawioną :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 8 Luty 2009 Share Napisano 8 Luty 2009 Dobra Paster, nie żartuj sobie z edytowaniem bo jeszcze ktoś uwierzy że próbuję w błąd innych wprowadzić 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 8 Luty 2009 Autor Share Napisano 8 Luty 2009 A może masz rację ;D nie każdy musi czytać cały temat i załapać żart :D ale dobra, bo zaczynamy offtopowac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi