Luqas Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 Witam ! Mam pytanie. Czy w Brazilu jest taka opcja \"trueglossy\" ? Bo wiem że w innych rendererach jest. Może w Brazilu ukryta jest pod inną nazwą? Pozdrawiam.
Gość User190 Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 A napisz co ta opcja ma za zadanie robić!! W brazilu takiej opcji jako takiej nie ma, ale może jest coś, co spełnia tą samą funkcję!!
Luqas Napisano 30 Grudzień 2003 Autor Napisano 30 Grudzień 2003 W Vray-u jest taka opcja. Wiem że to ma coś wspólnego z takim ładnym, rzeczywistym zachowaniem się materiałów, dzięki temu tak się \"rozświetlają\". Tak jak tutaj: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=8206
Gość User190 Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 Dalej nie czaję... takie co można ustawić w opcjach materiału!!
SansSerif Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 [gafa] Luqas bardzo lubie brazila ale nie wiem jak to w nim uzyskac. W materiale vraya sa dwie zmienne reflect i glossines. Pierwszym ustawiasz natezenie odbicia (lustro lub mat) a drugim regulujesz rozmycie tego odbicia. Podobno efekt ten nazywa sie trueglossy ale moze bardziej czytelna bylaby nazwa blurryreflect. Stosujac to do wiekszosci materialow np. w wizualizacji uzyskujesz bardziej realistyczny efekt jak w naturze wiekszosc materialow w wiekszym lub mniejszym stopniu jest polyskliwa. Niestety w brazilu nie mam pojecia jak to zrobic. Moze jakies skomplikowane fallofy w reflect? M@Ti to tak jak bys chcial zrobic aluminium (ale nie chrom) bez tekstur. Cos odbija ale nie lustrzanie.
SansSerif Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 Cos jakby to tak na szybko. nie zebym nagabywal kogos do vraya ale chba w brazilu nie da sie uzyskac takich rozmyc jak po prawej (szczegolnie zwiekszanie rozmycia w stosunku do odleglosci - zanikajace odbicie szyjki czajnika)
Luqas Napisano 31 Grudzień 2003 Autor Napisano 31 Grudzień 2003 Witam! Właśnie miałem to napisać że można to kontrolować z Glossy Reflection Control ale zostałem wyprzedzony :P Tylko niewiedziałem, że można to używać do zwykłych materiałów, a nie tylko do chromu i szkła. Tylko że to bardzo wydłuża cały rendering. Pozdrawiam i dziękuje. Trochę się mi to wszystko wyjaśniło.
fotoas Napisano 31 Grudzień 2003 Napisano 31 Grudzień 2003 brazil 1.2 to ma decay reflect chodzi blyskawicznie ale nie lubie juz brazila, nic wiecej nie napisze bo jestem piratem i nie mam prawa pisac o brazilu skoro go nie mam uwazajcie bo splutter robi oblawe na piratuf foto
SansSerif Napisano 31 Grudzień 2003 Napisano 31 Grudzień 2003 Ale tu kolega zostal chyba osobiscie skrzywdzony przez samego spluterfisza? :(
fotoas Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 tak pojechali po mnie zrobilem review 1.2 ( za darmo) prezentacje na warsztatach ( za darmo) arty do magazynu3d a potem mi napisali ze jestem dzieciak i pirat bo sie na e*ilu pare razy wypowiedzialem na temat brazila pod tym samym nickiem dostalo si enajbardziej osobie ktorej nie chcialem nic zrobic ,a jedynie pomoc co za obled ciekawe czemu jeszcze nie zlamali wersji 1.2.18... chmmm.. jakas zmowa ? vrayek smiga jak szalony. .MR tesh no comment panowie mimo ze Brazil to piekny renderer i nic do niego nie mam, to jednak wole Mentalka jak na dzien dzisiejszy fotoas
Gość User190 Napisano 4 Styczeń 2004 Napisano 4 Styczeń 2004 O urażona dumo!! :P Robi sie troche OT, ale co tam... Siła Brazila nie lezy w ogromnych możliwościach, które ma, tylko w genialnym wypośrodkowaniu złożoności obsługi... Wszystko w nim jest takie.. przejrzyste, czytelne i wiadomo za co odpowiada!! Jest bardzo intuicyjny w obsłudze (jeżeli tak można to nazwać).
cochise Napisano 4 Styczeń 2004 Napisano 4 Styczeń 2004 Brazila 1.2.18 jeszcze nie zlamali bo jest podobno nie do zlamania, niektorzy juz to potrafia.
fotoas Napisano 5 Styczeń 2004 Napisano 5 Styczeń 2004 ech..gdyby Brazil byl nie do zlamania to by byla rewolucja w produkcji softu na swiecie sa pewne inne powody dla ktorych czekaja ludzie i czekaja juz miesiacami hehe obled
cochise Napisano 5 Styczeń 2004 Napisano 5 Styczeń 2004 Jaka tam rewolucja, istnieja juz programy, ktorch nie udalo sie zlamac, co prawda napisane przez crackerow, ale sa.
Gość User190 Napisano 16 Styczeń 2004 Napisano 16 Styczeń 2004 Jak nam powiesz, jakie sa inne powody, dla ktorych nie ma jeszcze cracka do 1.2 to my Ci powiemy jakie ;-P
fotoas Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 nie znam..ale sie tylko domyslam skoro Brazil tak katuje piraciarzy w odroznieniu od Vraya.. i inych normalnych ludzi pozdro fotoas
Rekomendowane odpowiedzi