Gość ant-3d Napisano 25 Listopad 2007 Napisano 25 Listopad 2007 Hej Mam pytanie do Was. Ostatnio tak sie zastanawiam jak to wszystko dalej sie potoczy w srodowisku grafiki 3d. Jakie programy moga przetrwac konkurencje ktore znikna albo ktore to maja najlepsze perspektywy rozwoju. Nie chce tu porownywac zadnych softow bo nie o to chodzi. Pytanie jest jakich softow warto jest sie dobrze uczyc ktore to maja przed soba przyszlosc. Wiem ze napewno Zbrush bedzie szedl do przodu i Blender. Jakie sa Wasze opinie?
Zbychowaty Napisano 25 Listopad 2007 Napisano 25 Listopad 2007 Ja stawiał bym na modo... a gdyby mozna było pod niego podczepic Vryja to brał bym od zaraz!! Mowie tak ograniczajac swoja dzialalnosc poki co do wizek i w niedługim czasie do prostych animacji architektonicznych;)
Bhaal Napisano 25 Listopad 2007 Napisano 25 Listopad 2007 myśle, że w przyszłości nie będzie softów 3D więc radze być kreatywnym :)
arcade Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 A ja myślę że nie ma co się martwić co będzie za 10 czy 20 lat :P Interfejsy będą się zmieniać, ale umiejętności zawsze pozostają - przesiadka na nowy soft to kwestia miesiąca, pod warunkiem że masz już jakiś inny program obcykany.
Rekomendowane odpowiedzi