D.r.X Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 Mam problem z bendem. zrobilem sobię z rectangle klamke i boola zeby dziury były, to potem użyłem extrude. No to wybieram sobie benda, krzywię względem osi z i mi się wygina to, ale pozostaje mi jedynie pasek, bez dziur i na dodatek ma boki zcięte. Jak używać tego modyfikatora albo innej opcji aby wyrzkywić uchwyt do szafki lub jakikolwiek przedmiot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 przypuszczam że twoja klamka nie ma dosyć przedziałek. Bend potrafi zginać obiekt jedynie w miejscach gdzie już są jakieś vertexy, prostego nieprzerywanego odcinka ci nie zegnie. W editable poly dodaj edgów. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 lub w Extrude segments Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.r.X Napisano 30 Listopad 2007 Autor Share Napisano 30 Listopad 2007 http://draxter.xcx.pl/img.php?&img=upload/images/gallery/Prace3D/wrrr.jpg takie coś mi się dzieje przy zwiękrzonych segmentach do 20, nawet jak dam 100 to takie coś się dzieje :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 nie te segmenty, musisz miec pocieta bryle tam gdzie ma sie zginac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.r.X Napisano 30 Listopad 2007 Autor Share Napisano 30 Listopad 2007 Jak to zrobić ? edit: już znalazłem, dziękuje za te odpowiedzi. edit2: znalazłem pomoc, ale nie wychodzi mi to nie mozesz stworzyc vertexa na obiekcie przy uzyciu funkcji create, uzyc cut/connect w sel edge (jest jeszcze masa innych sposobow na krojenie siatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 w trybie editable poly klikasz prawym przyciskiem i z quad menu wybierasz cut, nastepnie klikasz w dwa miesjca na obiekcie: 1-tam gdzie ciecie sie zaczyna, 2-tam gdzie sie konczy:) Staraj sie w miarę możliwości nie używać boola, jeśli już to uważnie bardzo, kaszani siatkę zwykle i poprawiać trzeba. Jeśli siatka klamki jest za rzadka do benda, może ją turbosmoothem potraktować, następnie dopiero bend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi