Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam problem z bendem.

zrobilem sobię z rectangle klamke i boola zeby dziury były, to potem użyłem extrude. No to wybieram sobie benda, krzywię względem osi z i mi się wygina to, ale pozostaje mi jedynie pasek, bez dziur i na dodatek ma boki zcięte. Jak używać tego modyfikatora albo innej opcji aby wyrzkywić uchwyt do szafki lub jakikolwiek przedmiot

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

przypuszczam że twoja klamka nie ma dosyć przedziałek. Bend potrafi zginać obiekt jedynie w miejscach gdzie już są jakieś vertexy, prostego nieprzerywanego odcinka ci nie zegnie. W editable poly dodaj edgów.

Napisano
  • Autor

Jak to zrobić ?

edit: już znalazłem, dziękuje za te odpowiedzi.

edit2: znalazłem pomoc, ale nie wychodzi mi to

nie mozesz stworzyc vertexa na obiekcie przy uzyciu funkcji create, uzyc cut/connect w sel edge (jest jeszcze masa innych sposobow na krojenie siatki.
Napisano

w trybie editable poly klikasz prawym przyciskiem i z quad menu wybierasz cut, nastepnie klikasz w dwa miesjca na obiekcie: 1-tam gdzie ciecie sie zaczyna, 2-tam gdzie sie konczy:)

Staraj sie w miarę możliwości nie używać boola, jeśli już to uważnie bardzo, kaszani siatkę zwykle i poprawiać trzeba.

Jeśli siatka klamki jest za rzadka do benda, może ją turbosmoothem potraktować, następnie dopiero bend.