leszek_lenia Napisano 4 Grudzień 2007 Napisano 4 Grudzień 2007 a wiec tak :) zastanawiam sie jak zrobic zeby podczas animacji bylo widac przejscie z siatki na materiał.. chodzi mi o to zeby podczas renderowania poszczegolne elementy siatki (wire) zamienialy sie w texture.....takie przejscie :D o : 2 zeby sie to wlasnie tak powoli wypełniało....az w koncu bedzie caly obiekt.... hmmm szczerze to nie mam pojecia jak to zdzialac..kombinowalem cos z vol.select ale nie wyszlo :D..nie wiem.. z gory dzieki za wszelkie wskazowki
Sebastian Ozga Napisano 4 Grudzień 2007 Napisano 4 Grudzień 2007 Najlepiej 2 rendery: Z siatką i z materiałem, potem nałożyć je na siebie innym programem. Uzyskasz taki efekt, jaki tylko będziesz chciał. 1
viz.k Napisano 4 Grudzień 2007 Napisano 4 Grudzień 2007 Uzyj materialu blend material, w jednym siatka, w drugim solid i zamapuj przejscie miedzy nimi np animowanym gradientem. Ja tak zrobilem tu - http://www.pkrol.ovh.org/tele2.avi 1
Johny Napisano 4 Grudzień 2007 Napisano 4 Grudzień 2007 Jedyne co mi przychodzi do glowy to: Jako material dajesz blend, w slotach dajesz jeden material jako siatka, drugi jaki tam chcesz, a w masce robisz gradient z przesuwajacymi(tutaj animujesz) sie kolorami, bialym/czarnym/szarym zalezy jaki efekt chcesz osiagnac.Tylko ze jak zrobisz to tym sposobem dla kazdego materialu uzytego w scenie to ciezko bedzie zgrac te przejscia gdybys chcial uzyskac efekt jednolicie wypelniajacej sie bryly, co innego jesli chcesz zeby kazdy element wypelnial sie w tym samym czasie, wtedy bedzie to dosc latwe do osiagniecia Sposob jaki podsunal Sebastian Ozga tez jest calkiem dobry. Mysle ze jakby poswiecic chiwle to mozna bylo by zrobic te 2 rendery, z siatka i z normalnymi materialami, pozniej modele w scenie polaczyc i wyrenderowac poraz trzeci z tym ze ustawic materialy/render (np tak jak napisalem wyzej, /zanimowac/) w ten sposob zeby czesc byla biala, czesc czarna i pozniej np dac to jako maske w AE :) edit: polshai byl szybszy :) 1
leszek_lenia Napisano 4 Grudzień 2007 Autor Napisano 4 Grudzień 2007 hmmm no robie tak jak piszecie :D ale nic mi sie nie zmienia.. tzn. mam ciagle ta siatke, probuje tam to animowac...ale nic to nie daje, nie wiem hmmm
Rekomendowane odpowiedzi