Tomala Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 Witam, chciałbym się dowiedzieć jak renderować obiekty z materiałem sss przy oświetleniu mr sun i mr sky. Przy włączonym logaritmic exposure control ten materiał zawsze wychodzi cały czarny. Czy prawidłowym będzie wyłączenie LEC i obniżenie natężenia światła mr sun i mr sky czy jest może inny sposób żeby jakoś wyrenderować tego sss'a przy takim oświetleniu? Każda sugestia mile widziana. Pozdrawiam.
gientekwl Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 przyłączam się do pytania, przy włączonym FG SSS wychodiz siwy lub czarny
greg_jg Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 Odznaczcie "ptaszka" przy "'Screen' (soft) compositing of layers" i postawcie przy "Scatter indirect illumination" w części "Advanced options" w waszym materiale sss.
Master Kiełbaster Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 albo użyj LWFa zamiast LECa a słońce ściemnij tak mocno by nie przepalało :P
Tomala Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Napisano 6 Grudzień 2007 greg_jg dzięki, działa! Master Kiełbaster też dzięki :) Mam jeszcze taki problem że czasami jak chcę wrzucić do materiału sss fast skin obrazek o wysokiej rozdzielczości (np. 4096x4096) wyskakuje mi image I/O error. Wtf? wcześniej takich akcji nie miałem do standardowych materiałów normalnie wczytuje. Mental 3.6 max 2008.
Rekomendowane odpowiedzi