Gość sveio Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 Zaczynam zupelnie od zera. Niestety nie ma zadny materialow po polsku. Co z tego, ze mam angielska wersje tutoriali jak nie wiem co jest odpowiednikiem funkcji po polsku. 1. Jak zmienic wymiary narysowanej figury, np. szescianu? 2. Jak powrocic do wyswietlania domyslengo ekranow np. po ich obrocie? 3. Jak wycinac fragmenty figur? Moze ktos z was wie gdzie mozna znalezc cos po polsku (z polskimi nazwami dzialan i funkcji).
Muminek Napisano 10 Grudzień 2007 Napisano 10 Grudzień 2007 Ja siedze tutaj http://forum.rhino3d.pl/index.php Forum użytkowników programu Rhinoceros 3D - Indeks
Dirk Napisano 10 Grudzień 2007 Napisano 10 Grudzień 2007 sveio, najlepiej poznaje się funkcje poprzez ćwiczenia:) Korzystaj z helpa programu, który opisuje dane narzędzie. Muminek Ci podał linka więc warto przejrzeć forum.
Tas Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Zaczynam zupelnie od zera. Niestety nie ma zadny materialow po polsku. Co z tego, ze mam angielska wersje tutoriali jak nie wiem co jest odpowiednikiem funkcji po polsku. 1. Jak zmienic wymiary narysowanej figury, np. szescianu? 2. Jak powrocic do wyswietlania domyslengo ekranow np. po ich obrocie? 3. Jak wycinac fragmenty figur? Moze ktos z was wie gdzie mozna znalezc cos po polsku (z polskimi nazwami dzialan i funkcji). 1. scale1d/scale2d/scale3d -m 2. klikasz na nazwe viewportu i mozesz wybrac. lub komendy top/bottom/left/right. sa tez przysisku na gorze :) 3. boolean. ale nie polecam. boolean to nic innego jak marko paru prostych,uzytecznych komend. findintersection -> trim i polecam poslugiwanie sie tymi komendami, niz bolean. a najwazniejszy jest manual, i video deoma ze strony producenta.... http://www.rhino3d.com -> 4.0 features Happy New Year !!! pzdr
Rekomendowane odpowiedzi