budcai Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Witam. Postać miała być do sceny z trąbką (stąd tytuł). Niestety trochę błędów narobiłem i musiałem wyrenderować go samego, (do większej sceny muszę zrobić nową głowę). tak go oświetliłem i pofiltrowałem, żeby podkreślić wyraz twarzy. poza tym nie znalazłem jeszcze na tyle dobrego shadera skóry, by próbować hiperrealistycznej konwencji. model - blender; detale i textura - zbrush; render - blender; post - gimp; pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3grosze Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 gollum ! gollum ! gollum ! ;-) spoko, taki troche wydaje się byc w 2d oczy mi coś nie leżą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Golum srolum.. co kolwiek by ktos nie zrobil z duzymi oczami i malym lbem to odrazu od gollumow jest wyzywany. Glowka ma charakter i podoba mi sie, a w szczegolnosci okolice oczu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Witam!! bardzo fajna glowka :) jedyne to nos mi sie nie podoba strasznie krzywy pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciechu Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Fajny model i wszystko :-). Ale zgodzę się z 3grosze - mnie też on Golluma przypomina trochę, bo ma wąską szczenę szeroko rozstawione duże oczy i kości jarzmowe na takim widoku są takie masywne (właśnie podobne chyba ten Gollum miał) Dodatkowo wyraz twarzy też go trochę upodabnia do Golluma. Można powiedzieć że stadium pośrednie między Hobitem Smeagolem a Gollumem. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Golum?? Nie widzę podobieństwa. Mi osobiście pracka sie nie podoba, wykonanie całkiem fajne, ale ot tak nie pod pasowana pod mój gust i tyle;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hax0r Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Golum ;) to fakt bez przeczytania postów to stwierdziłem ;P Ale praca przyjemna ma klimat ;) może ściśnij mu tą twarz to będzie wyglądał inaczej bardziej symetrycznie ... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
budcai Napisano 10 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2007 hm. tylko co wynika z tego, że gollum? gollum wyglądał jak wyglądał głównie po to by jego wygląd podkreślał jego charakter. nie było moim celem wymodelowanie przystojniaka wprost z tutoriala "head modelling". wymodelowałem swojego gościa w taki sposób nieco przesadzony. duże oczy i usta, trójkątna twarz i mocne zmarszczki pasowały mi do grymasu który naszkicowałem sobie na początku. mnie np. bardziej kojarzy się z tym panem: http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/167047_12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keraj37 Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Super omapowane i w ogole super. Nie wiedzialem ze na blednerze mozna tak dawac, moze sobie kupie blednera :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcev Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 Nie wiedzialem ze na blednerze mozna tak dawac, moze sobie kupie blednera :)) Na szczęście Blender jest darmowy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi