Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

hej, kurcze moglby mi ktos wytlumaczyc ;) dlaczego kiedy ladnie zrestartowalem Adobe Premiere 6.5 i odpalilem ponownie moj projekcik ten projekcik jest pusty ;??? a wszystkie pliki wczesniej zimportowane nazywaja sie = -1 ???

Cala os czasu jest pusta ;/

Zimportowanych plikow nawet nie ruszalem sa w tym samym miejscu i z taka sama nazwa jak wczesniej ;/ wiec o co do jasnej cholery chodzi ;/

tylko mi nie mowcie ze stracilem 3h roboty ....;/

pozdro

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ciezka sprawa, ja sie nie spotkałem osobiscie. Prawdobodobnie jakis blad przy zapisie, przejzyj jakims edytorem tekstowym pliczek projketu i zobacz czy tam zapisaly sie sciezki do plikow zaimportowanych. To ma strukture xmla wiec stosunkowo latwo sie polapac.

Napisano

errorcaspiktz9.jpg

no i kurcze lipa...sciezki sa takie jakie byc powinny ;/ najlepsze jest to ze podczas pracy zrobilem sobie ladnego backup'a i lecialem dalej na innym pliku i co sie okazalo...w obydwu plikach dzieje sie to samo...chyba sciagne sobie CS'a3 moze on cos poradzi..jak nie no to lipa zaczne od nowa :(

dzieki

pozdro

Napisano

nie straciles, bo Premiere robi autosave. Zobacz katalog projektu. Chociaz w starej Premierce to byl raczej katalog instalacyjny programu. Cos jak "Autosave". Poszukaj.

Napisano

ee tylko ze ja kurcze nigdzie nei moge znalezc tej kopii zapasowej, ani w katalogu AP ani w katalogu projektu ;/ a zreszta pewnie z kopia bylo by to samo...pewnie to Premiere cos nawala...wczesniej pracowalem na wersji 2.0 i wszystko bylo ladnie i pieknie...

to teraz pytanie numer 2 (nie bede zakladal nowego watku :)) - dlaczego nie moge ani w AE ani w AP ladnie wyexportowac pliku do malej wielkosci? w AE daje MAKE MOVIE, wybieram codec np DIVX 6.8 kompresje ustawiam na najgorsza jakosc, a plik i tak robi sie choooooooolernie duzy, z kazdym kodekiem jest to samo,,,jakosc do bani a plik wielkosci 10 autobusow..

Pytanie nr 3 ;)- czy to normalne ze Premiere eksportuje 15min fragmencik (bez zadnych kombinacji,przejsc, efektow itp , tak o na sucho wyciety z calego filmu) ok 5h ;/ to ze AE swoje efekty dlugo liczy to rozumiem , ale zeby AP go przebijalo o ladnych kilka godzin to juz nie rozumim ;p

na moje oko (co prawda nie jest to Super oko xD)- wszystko sie sprowadza do tego co napisaliscie...Adobe Premiere 6.5 to shit :)

Napisano

Szczerze sie przyznam, ze nigdy mi sie nie udalo wypuscic materialu mpeg4 z wyzej wymienionego softu w zadawalajacej jakosci. Zazwyczaj eksportowalem material bez kompresji, poczym uzywajac przeroznych zewnetrznych malych programikow dopiero kompresowalem. 5h to wydaje sie bardzo dlugo.. ale jezeil masz kompa z minionej epoki 32mb ramu to wszystko mozliwe.. bardzo czesto standardowo ustawiony codec Cinapeck potrafi zabic kompa czasami kompresji.. a jakosc jest tragiczna. Cos jest z kaszanione.. ciezko cokolwiek doradzic majac znikome informacji. Zobacz czy oby napewno projekt ma odpowiedniom rozdzielczosc.. liczbe klatek i wszystkie standardowe parametry.. nawet sie z takim przypadkiem chyba nigdy nie spotkalem takze nie wiem jak pomoc

Napisano

moj komp: proc 3.2ghz, 1.5gb ddr Radeon x300 128mb ;/ ,

tez cos myslalem czy nie kompresowac tego osobno ..i chyba w koncu tak zaczne robic,

/co do ustawien- rozdzialka 568x384 , projekt klatek ma cos ok 21000 chyba...

zobaczy sie jak to wszystko bedzie pracowac na CS3... :) dam znac (o ile nie zapomne xD)

dzieki

pozdro

Napisano

no i sie wyjasnilo :) Premiere 6.5 to jeden wielki shit :) / CS3 ladnie wszystko otworzyl bez zadnych problemow i chwala mu za to :)

pozdro ;)

Napisano

Witam!

ja tak kiedyś miałem jak użyłem mp3 jako audio..

wiem ze szybka odpowiedź ;).. ale zimno jest i tak jakoś wolno piszę ..

Napisano

hehe no tak rozumiem , jak rece zmarzna to ciezko sie pisze na klawiaturze xD skombinuj sobie jakas podgrzewana ...:D

u mnie caly projekt byl w mp3 wiec zapewne problem indetyczny jak u Ciebie...ale zapewne problem tez tkwi w wersji programu, CS3 smiga ze ja Cie nie moge :) wszystko ladnie sprawnie bez zadnych problemow i do tego ma jeszcze fajna f-cje eksportu -Adobe Media Encoder ;)

dzieki

pozdro

Napisano

:)

To był problem z przecinkiem i kropka:)

Trzeba było wejść w projekt i pozamieniać , na . albo odwrotnie przy określonej wartości.

Już nie pamiętam jakiej... był nawet taki mały sotf do ściągnięcia co sam to zamieniał. Premier Fixer.

CS zamienia sobie mp3 na wav'y..i przechowuje w folderze.. NA PEWNO NIE WIDZIELI JAK USNĄĆ PROBLEM Z PRZECINEKIEM!!! (muzyka: taa taa taaaaaa) ;)

pozdrawiam i wesołym świat

Napisano

Z tą zamianą przecinków na kropki to jakaś ściema, próbowałem i jak się projekt nie otwierał, tak się nie otwierał dalej.

Premiere 6.5 to rzeczywiście był shit, bo nawet w adobe to zauważyli i rozpoczęli nową linię produktów premiere pro - żeby się odciąć od poprzedników (zresztą ten program podobno w powalającej większości był pisany od zera).

Nie wiem jak teraz, ale kiedyś premiere nie radził sobie wogóle w mpeg4, wypuszczał jakieś babole, choć ae zawsze dawał rade

a przy okazji życzę wszystkim czytającym ten wątek szczęśliwego nowego roku i udanej zabawy sylwestrowej :)

Napisano

siema. ja też mam problem. Od niedawna korzystam z Adobe Premiere Pro i nie wiem jak exportować projekt żeby miał normalne rozmiary :/ zawsze wychodzi mi coś takiego że jest po środku kwadracik a dookoła czarna przestrzeń, próbowałem różnych, sposobów, formatów i kodeków, ale za każdym razem to samo. Prosze o pomoc.