gallardo83 Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 Witam Jak zrobić scenę z czterema pomieszczeniami w 3ds max ? Pomieszczenia powinny się łączyć ze sobą - jest jakieś polecenie które tworzy przejście pomiędzy dwiema scenami - wiecie jak ono się może nazywa? Jak można wyciąć np drzwi w ścianie (jakie polecenie ? ). I na koniec ostatnie pytanie - gdzie znajduje się przycisk flip do odwracania współrzędnych? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz.
hcpiter Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 jestes programista ? :p ciagle te polecenia, wogole najpierw moze zobacz do czego jest 3ds jakies tutki, help`a bo zrobienie sceny z 4 pomieszczeniami to nie jest problem ale w jaki sposob laczyc ze soba ? a flip jest w editpoly i mesh ale tobie chyba bardziej chodzi o mirror :)
gallardo83 Napisano 12 Grudzień 2007 Autor Napisano 12 Grudzień 2007 A możesz polecić jakiś tutorial w którym można zrobić 4 pomieszczenia w jednej scenie ? Ja naprawdę szukałem i nic takiego nie znalazłem. A jak się wycina np drzwi w ścianie ? Jakieś polecenie :) jest do tego ? Pozdrawiam i liczę na jakiś fajny tutorial :)
hcpiter Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 mozna wycinac booleanem ale nie radze lepiej zrobic to bridge z editable poly :) Fajny tutek jest na http://www.evermotion.org o modelowaniu interioru razem z materialami i oswietleniem pozniej jak znajde czas to poszukam jeszcze innych ale max3d,3d total duzo jest dobrych serwisow z tutkami wystarczy google i odrobina checi. pozdrro
Temporal Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 ale o co kaman? 4 pomieszczenia w jednej scenie? to tak samo sie robi jak jedno nie rozumiem tego pytania. Co do tych dzrwi to mozna booleanem badz recznie cutem ciachac a pozniej usunac przeszkadzajace poly.
JunioR Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 proste: robisz jedno pomieszczenie, pozniej robisz drugie pomieszczenie, pozniej robisz trzecie pomieszczenie no i na koncu czwarte pomieszczenie, w sumie tez nie wiem o co kaman bo przeciez najpierw powinno sie robic sciany, sufit, podloge....i tak dalej. Chodzi o to zeby bylo na jednej scenie :] piatka!
t0m3k Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 tu sa dwa pomieszczenia ale ta technika mozesz zrobic ich wiecej http://max3d.pl/forum/showpost.php?p=630929&postcount=6
Rekomendowane odpowiedzi