Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam

Jak zrobić scenę z czterema pomieszczeniami w 3ds max ? Pomieszczenia powinny się łączyć ze sobą - jest jakieś polecenie które tworzy przejście pomiędzy dwiema scenami - wiecie jak ono się może nazywa? Jak można wyciąć np drzwi w ścianie (jakie polecenie ? ). I na koniec ostatnie pytanie - gdzie znajduje się przycisk flip do odwracania współrzędnych?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jestes programista ? :p ciagle te polecenia, wogole najpierw moze zobacz do czego jest 3ds jakies tutki, help`a bo zrobienie sceny z 4 pomieszczeniami to nie jest problem ale w jaki sposob laczyc ze soba ? a flip jest w editpoly i mesh ale tobie chyba bardziej chodzi o mirror :)

Napisano
  • Autor

A możesz polecić jakiś tutorial w którym można zrobić 4 pomieszczenia w jednej scenie ? Ja naprawdę szukałem i nic takiego nie znalazłem. A jak się wycina np drzwi w ścianie ? Jakieś polecenie :) jest do tego ? Pozdrawiam i liczę na jakiś fajny tutorial :)

Napisano

mozna wycinac booleanem ale nie radze lepiej zrobic to bridge z editable poly :)

Fajny tutek jest na http://www.evermotion.org o modelowaniu interioru razem z materialami i oswietleniem pozniej jak znajde czas to poszukam jeszcze innych ale max3d,3d total duzo jest dobrych serwisow z tutkami wystarczy google i odrobina checi.

pozdrro

Napisano

ale o co kaman? 4 pomieszczenia w jednej scenie? to tak samo sie robi jak jedno nie rozumiem tego pytania. Co do tych dzrwi to mozna booleanem badz recznie cutem ciachac a pozniej usunac przeszkadzajace poly.

Napisano

proste:

robisz jedno pomieszczenie, pozniej robisz drugie pomieszczenie, pozniej robisz trzecie pomieszczenie no i na koncu czwarte pomieszczenie, w sumie tez nie wiem o co kaman bo przeciez najpierw powinno sie robic sciany, sufit, podloge....i tak dalej. Chodzi o to zeby bylo na jednej scenie :]

piatka!

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.