Napisano 2 Styczeń 200421 l Moze to co teraz napisze wydac sie troche dziwne ale czy moglby mi ktos powiedziec jak zainstalowac Vray tak zeby pokazywal sie w current renderers... Dzieki
Napisano 6 Styczeń 200421 l uruchomic plik instalacyjny i postepowac zgodnie z instrukcjami. stare wersje byly dostarczane w archiwach, ktore nalezalo rozpakowac i przegrac pliki w odpowiednie miejsca zgodnie z dolaczonym opisem.
Napisano 6 Styczeń 200421 l Autor wiec ja musze miec ta stara wersje -sciagnalem niedawno ja ze strony vray\'a ( jako wersje free na maxa 5 ) tylko ze w dolaczonym opisie nic nie ma o instalacji. Napisali tylko to co poprawili itp. Nie wie ktos do ktorego katalogu to zgrac?
Napisano 6 Styczeń 200421 l To install VRay manually, copy the files to the following folders: ========================================================== 3DSMAX 4.X ========================================================== VRay40.dll - in MAX root folder VRender40.dlr - in MAX plugins folder vraydummy.max - (Advanced version only) in MAX root folder VRMaxSpawn.exe - (Advanced version only) in MAX root folder VRayNet40.dlu - (Adavnced version only) in MAX plugins folder ========================================================== 3DSMAX 3.X ========================================================== VRay31.dll - in MAX root folder VRender31.dlr - in MAX plugins folder w dla maxa 5 jest pewnie tak samo, tylko zamiast VRay40.dll jest VRay50.dll itp.
Napisano 8 Styczeń 200421 l Autor dobra, przegralem wszystkie pliki tam gdzie trzeba ale ciagle jest cos nie tak... Mam juz go w current renderers ale gdy proboje cos nim wyrenderowac pokazuje mi sie male okienko ktorego nie moge zamknac i w efekcie musze je wylaczac ctrl+alt+del........
Napisano 10 Styczeń 200421 l Autor Nie wiem o co chodzi... Przy renderingu wyskakuje to szare okienko \"vray messages\" ktore pokazuje czas renderowania itp. wszystko wyglada normalnie tylko ze obrazek sie nie renderuje a okienka nie mozna potem wylaczyc...
Napisano 10 Styczeń 200421 l Cos musiales popsuc a okienko V-raya messages musi byc, a moze cos zle w opcjach poustawiales ??
Napisano 10 Styczeń 200421 l Autor No nie wiem..... nie wydaje mi sie zebym cos popsul.... zgralem wszystkie pliki tam gdzie trzeba.... na scenie ustawilem zwykla kulke.... wybralem vray w current renderers i nic! ( a raczej to co juz opisywalem )