Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wrzucam dwa wnętrza zrobione w celu prezentacji kafelek (kamieni) podłogowych.

Max9, Vray, PS

QMC+LC, dużo godzin do rozdzielczości ok 2800x2100.

slatesmall1hu7.th.jpg

slatesmall2fe7.th.jpg

travsmall1pg1.th.jpg

travsmall2wr6.th.jpg

Pozdro 666 :)

• Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

bombowe - naprawde profesjonalne. Ale odkad forum to miejsce do czepiania to pozwole sie przyczepic do firanki na pierwszym renderze - krawedze zle wyszly: albo aa padl albo za mocna ostrosc.

Ale i tak wyglada to jak fotka.

Pozdro!

Napisano

Hej hej chłopaki, dzięki za komenty :D

To drzewo nie jest monochromatyczne, po prostu kolorki nieco wyblakły przy rozjaśnianiu :)

Dopasowanie widoku za oknem zwykle sprawia mi spore problemy. Szczególnie jeśli są dwa ujęcia z różnych kamer.

A firanka... keraj, kliknij w obrazek, a problem zniknie :D

Napisano

widoki za oknem powinny byc bardziej przepalone.

na pierwszym drewno bardzo slabe.

okno na drugim mi jakos nie pasuje, jego struktura wydaje sie byc kiepska i to przejscie z malych kawalkow szkla w relatywnie ogromne tez mi sie nie podoba.

to co najbardziej razi to plytki, po pierwsze jesli sa to plytki z kamienia to napewno nie ma dwoch takich samych a na renderach mozna bardzo szybko zauwazyc powtarzalnosc no i material moglby byc lepszy.

Napisano

W teksturki zostałem niestety biednie wyposażony przez zleceniodawcę, chciałem więcej zdjęć, ale nie mieli :] Ten łuk w oknie z drugiego pomieszczenia został mi jakby wyperswadowany, ja chciałem zostawić same kratki na całym oknie, ale ktoś się uparł ;]

Co do przepalenia widoku - myślę, że jest akuratnie, bo pomieszczenia nie rażą w oczy natężeniem oświetlenia, więc mogło by nienaturalnie wyglądać: w pomieszczeniu lekkie przyciemnienie, a na dworze jasno jakby tysiąc słońc świeciło.

@carlosss: oświetlane VraySky * Output + Direct Light + VraySun (tylko dla odbić).

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności