arev Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 Wrzucam dwa wnętrza zrobione w celu prezentacji kafelek (kamieni) podłogowych. Max9, Vray, PS QMC+LC, dużo godzin do rozdzielczości ok 2800x2100. Pozdro 666 :)
piksar Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 slicznie, slicznie, choc zastanawia monochromatyczne drzewo na pierwszym za drzwiami wejsciowymi
masterloko Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 slicznie, slicznie, choc zastanawia monochromatyczne drzewo na pierwszym za drzwiami wejsciowymi a mnie nie.
Skateforlife Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 super ,ogolnie pozytywnie,ale te tekstury za oknem sie zucaja.Ladnie ogolnie.Yo
keraj37 Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 bombowe - naprawde profesjonalne. Ale odkad forum to miejsce do czepiania to pozwole sie przyczepic do firanki na pierwszym renderze - krawedze zle wyszly: albo aa padl albo za mocna ostrosc. Ale i tak wyglada to jak fotka. Pozdro!
arev Napisano 12 Grudzień 2007 Autor Napisano 12 Grudzień 2007 Hej hej chłopaki, dzięki za komenty :D To drzewo nie jest monochromatyczne, po prostu kolorki nieco wyblakły przy rozjaśnianiu :) Dopasowanie widoku za oknem zwykle sprawia mi spore problemy. Szczególnie jeśli są dwa ujęcia z różnych kamer. A firanka... keraj, kliknij w obrazek, a problem zniknie :D
carlosss Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 wow bardzo ładnie czym toś oświetlał? :)
osiris85 Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 mnie sie podoba i to bardzo:) nie bede sie czepial niczego:)
t0m3k Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 widoki za oknem powinny byc bardziej przepalone. na pierwszym drewno bardzo slabe. okno na drugim mi jakos nie pasuje, jego struktura wydaje sie byc kiepska i to przejscie z malych kawalkow szkla w relatywnie ogromne tez mi sie nie podoba. to co najbardziej razi to plytki, po pierwsze jesli sa to plytki z kamienia to napewno nie ma dwoch takich samych a na renderach mozna bardzo szybko zauwazyc powtarzalnosc no i material moglby byc lepszy.
arev Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Napisano 13 Grudzień 2007 W teksturki zostałem niestety biednie wyposażony przez zleceniodawcę, chciałem więcej zdjęć, ale nie mieli :] Ten łuk w oknie z drugiego pomieszczenia został mi jakby wyperswadowany, ja chciałem zostawić same kratki na całym oknie, ale ktoś się uparł ;] Co do przepalenia widoku - myślę, że jest akuratnie, bo pomieszczenia nie rażą w oczy natężeniem oświetlenia, więc mogło by nienaturalnie wyglądać: w pomieszczeniu lekkie przyciemnienie, a na dworze jasno jakby tysiąc słońc świeciło. @carlosss: oświetlane VraySky * Output + Direct Light + VraySun (tylko dla odbić).
keraj37 Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 ups, a wiec to wina pomniejszenia obrazka - zwracam honor:)
Rekomendowane odpowiedzi