palmer Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 Panowie .... proste pytanie JAK - ustawic pole widzenia kamery na szerokokatne 16:9 .....
sanki Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 parametry obrazu w ustawieniach renderingu zmienic na odpowiednie proporcje
asblaze Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 Bierzesz sobie kalkulator i przeprowadzasz następujące równanie matematyczne: Y*9/16=X Gdzie Y to rozdzielczość szerokości obrazka jaką chcesz mieć. Te dane wpisujesz w ustawienia renderu. Nie chodziło się na matematykę .. co? ;)
palmer Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 tak ... tylko ze chodzi mi o to abym mogl w podgladzie kamery zobaczyc dokladnie kadr 16:9 teraz mam 4:3 i nie wiem co bedzie obciete gdy zmienie ustawienia w renderingu.... asblaze hmm...16:9= 1.77777 raczej nie o matematyke :) pozdrawiam
thorgal Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 prawy przycisk myszy na widoku gdzie jest zmiana ustawien rzutu(left, right, perspective etc) i wybierasz tam "show safe frame"
Rekomendowane odpowiedzi