Napisano 15 Grudzień 200717 l czy jest możliwe oddzielenie muzyki od vocalu gdy dźwięk jest w wersji 5.1, albo i więcej i na jeden głośnik gadają na drugim słychac akcje, a na innych słuchać muzyke ? bo chciałbym z pliku filmowego wyciągnąć jakoś tylko samą muzyke bez gadania i bez dźwięków walki. czy można oddzielić to jakimś programem ?
Napisano 15 Grudzień 200717 l Kup sobie soudtracka z tego z tego filmu i będziesz miał samą muzykę ;)
Napisano 15 Grudzień 200717 l Takie cos jest mozliwe do zrobienia w studiu muzycznym- jesli chcesz sprobowac takie cos zrobic w domu, to jakosc dzwieku bedzie porownywalna do mp3 o bitrate 24kbps... Wiec lepiej kupic/sciagnac soundtrack ;) Ps. sciagnac oczywiscie legalnie :D
Napisano 15 Grudzień 200717 l Autor niema tego utworu niestety na sountracku ani normalnym ani rozszeżonym. dlatego mi zależy na tym. Jakość dźwięku podobna do mp3 by mi wystarczyła.
Napisano 15 Grudzień 200717 l http://forum.mp3.com.pl/showthread.php?threadid=4537 tu masz temat na przykladzie hip-hopowego kawalka- to ta sama technika ;)
Napisano 16 Grudzień 200717 l Jezeli to 5.1 to moze i da sie wyciac glos bo o ile mi wiadomo glos idzie chyba tylko z centralnego. Napewno sa jakies programy. Mi do glowy przychodzi jeden prosty sposob :) Wlaczasz film przez Media Player Classic View >> Options Internal Filters >> Audio Switcher >> Enable Custom Channel Mapping i ustawiasz sobie ptaszki tak zeby wszystkie tracki poza centralnym z filmu bylo slychac tylko na Front Left i Front Right (Nie wiem ktory to centralny, musisz poprobowac, pewnie jeden z zakresu 3-6) Pozniej bierzesz jakis program co ma funkcje nagrywania tego co slyszysz na wyjsciu na glosniki czyli funkja w stylu "record what you hear" np Sound Forge, chociaz napewno sa prostsze :) puszczasz film i nagrywasz :) Jak pomoglem to dajesz repa :) pozdro