Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

czy jest możliwe oddzielenie muzyki od vocalu gdy dźwięk jest w wersji 5.1, albo i więcej i na jeden głośnik gadają na drugim słychac akcje, a na innych słuchać muzyke ?

bo chciałbym z pliku filmowego wyciągnąć jakoś tylko samą muzyke bez gadania i bez dźwięków walki.

czy można oddzielić to jakimś programem ?

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Takie cos jest mozliwe do zrobienia w studiu muzycznym- jesli chcesz sprobowac takie cos zrobic w domu, to jakosc dzwieku bedzie porownywalna do mp3 o bitrate 24kbps...

Wiec lepiej kupic/sciagnac soundtrack ;)

Ps. sciagnac oczywiscie legalnie :D

Napisano
  • Autor

niema tego utworu niestety na sountracku ani normalnym ani rozszeżonym. dlatego mi zależy na tym.

Jakość dźwięku podobna do mp3 by mi wystarczyła.

Napisano

Jezeli to 5.1 to moze i da sie wyciac glos bo o ile mi wiadomo glos idzie chyba tylko z centralnego. Napewno sa jakies programy. Mi do glowy przychodzi jeden prosty sposob :)

• Wlaczasz film przez Media Player Classic
  • View >> Options
  • Internal Filters >> Audio Switcher >> Enable Custom Channel Mapping i ustawiasz sobie ptaszki tak zeby wszystkie tracki poza centralnym z filmu bylo slychac tylko na Front Left i Front Right

(Nie wiem ktory to centralny, musisz poprobowac, pewnie jeden z zakresu 3-6)

26912238xx1.png

Pozniej bierzesz jakis program co ma funkcje nagrywania tego co slyszysz na wyjsciu na glosniki czyli funkja w stylu "record what you hear" np Sound Forge, chociaz napewno sa prostsze :)

puszczasz film i nagrywasz :)

Jak pomoglem to dajesz repa :)

pozdro