deha21 Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 Mam zamiar zrobić sobie taką postać jak w tytule. W założeniu ma być to kobieta elf... zobaczymy co wydzie i czy coś w ogóle wyjdzie. Model będzie low poly. Jestem początkujący więc prosze o wszelkie wskazówki, uwagi, porady, tutoriale, linki. Jak narazie to mam problem z dłońmi, miejscem połączenia rąk z ciałem, stopami (i tak będą buty więc stopy moga być takie jak są) i twarzą. Przeglądałem tutoriale dotyczące modelowania poszczególnych części ale zdecydowana większość jest do high polowych modeli a mi zależy na jak najmniejszej ilości trisów. Na tym modelu mam zamiar uczyć się rozkładać siatkę i teksturować. Mam nadzieję, że mi się uda ;) Narazie mam takie coś: P.S Jak mam zrobić, żeby z imageshack wyświetlało na forum miniaturki, a po kliknięciu wchodziło do pełnego rozmiaru? Kopiowałem chyba wszystkie linki i nie wyświetla :/
Gomez Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 Jak lowpoly to przenies do dzialu gameart. Na piersiach jest za duzo poly w stosunku do reszty. Tylek za bardzo wystaje. Nogi i stopy w miare ok.
floo Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 P.S Jak mam zrobić, żeby z imageshack wyświetlało na forum miniaturki, a po kliknięciu wchodziło do pełnego rozmiaru? Kopiowałem chyba wszystkie linki i nie wyświetla :/ http://www.imagic.pl/ spróbuj tego... ;)
Norwag Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 musisz skopiowac caly link oznaczony jako Thumbnail for forums (1)
deha21 Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Napisano 16 Grudzień 2007 Wrrr niechcąco linki z imageshack zepsułem... Pogląd jest narazie tylko na miniaturce. Teraz się spieszę i wrzcę za jakiś czas. EDIT: Ok już poprawiłem linki ;)
arcade Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 Cycki jakieś takie nieapetyczne, ale jak na start to spoko... dawaj dalej.
Gość User190 Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 Poly na piersiach chyba w sam raz.. ale kształt jeszcze nie teges ;)
el_Pawcik Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 cycki trochę dziwne (jak już wcześniej wspomniano mają za dużo poly i kształt nijaki )... ;P nogi za mało masywne ( jak ma to być wojowniczka powinna mieć umięśnione i masywniejsze ręce i nogi ^^ ) i tyłek trochę kanciasty, a panie takie nie mają ;P
deha21 Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Napisano 16 Grudzień 2007 Tzn. to ma być wojowniczka ale taka kobieca ;) Czyli nie umięśniona tylko ładna sylwetka kobiety z lekko przerysowanymi proporcjami, jak np.: http://www.lineage2.com/news/images/l2_dark_elf.jpg (no może nie aż tak przesadzone proporcje ;)) http://www.karashur.net/lineage-2-forums/images-page638.html http://img516.imageshack.us/img516/5921/elf2pw.jpg Narazie chcę zrobić w miarę proporcjonalną sylwetkę, później będę uwypuklał to co trzeba. Hmm nie wiem jak zrobić te piersi...ni jak nie chcą mi wyjść takie jakie chcę. UPDATE: Pokombinowałem z piersiami i poprawiłem trochę szyję.
deha21 Napisano 17 Grudzień 2007 Autor Napisano 17 Grudzień 2007 Sorry za podwójne posty ale jest mały update: - poprawiłem piersi - stworzyłem siatkę głowy (ale jakaś taka dziwna, ni kobieca, ni męska...)
Gomez Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 deha zrob sfere, wywal pol i masz ladnego cycunia. Jak to polaczyc z cialem zeby bylo ladnie to juz musisz sam wykombinowac metoda prob i bledow. Tylko nie zepsuj ksztaltu sfery bo wszystko zepsujesz.
deha21 Napisano 17 Grudzień 2007 Autor Napisano 17 Grudzień 2007 Właśnie te cycuszki zrobiłem ze sphere ;) ale jak widać coś nabroilem. Ile dać segmentów? 12? UPDATE: - takie cycuszki mogą byc?
Gomez Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 Nie zastanawiaj sie nad takimi pierdolami tylko to zrob. Jak bedzie zle to zrobisz od nowa. Wiem co zle zrobiles ale musisz sie sam pomeczyc :) Ogladaj wiecej referek.
deha21 Napisano 17 Grudzień 2007 Autor Napisano 17 Grudzień 2007 Ehh żeby facet nie umiał wymodelować piersi to szczyt antytalentu ;)
Gomez Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 :) no niby tak ale to naprawde nie jest takie proste. Trzeba nad tym dlugo posiedziec.
`Ibanez Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 Zrób tak, ustaw sobie zdjecie, czy cos z przodu, i zdjecie np z lewej strony, i bedziesz mogł wymodelowac piersi...
deha21 Napisano 17 Grudzień 2007 Autor Napisano 17 Grudzień 2007 Najlepiej jakby miał realistyczny model ;) Całą postać robiłem ze zdjęć i piersi też ale jakoś nie wyszły. A te które teraz są to też złe?
`Ibanez Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 moze zrob mniejszy odstep pomiedzy piersiami.
Rekomendowane odpowiedzi