Gość Muka Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 Cześć zrobiłem kostke rubika. Czekam na wasze opinie. http://img177.imageshack.us/my.php?i...ikanowaac3.png
piksar Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 hoho, kolejny wątek już dzisiaj, jak wpisałem w poprzednim, wpisze tu i w następnym słabo, ale rokuje na przyszłość, zrób coś co nie składa sie z 64 boxów
hkropinski Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 no, modeling stoi juz u ciebie na bardzo ysokim poziomie, teraz popracuje troche nad renderami... pozdrawiam
Orangegraphics Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 ja naliczyłem 99 boxów(razem z chamfer boxami) w tej kostce i jeden jako studio. to daje 100 boxów piksar;pp ;]
BARMAN2005 Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 hoho, kolejny wątek już dzisiaj, jak wpisałem w poprzednim, wpisze tu i w następnym słabo, ale rokuje na przyszłość, zrób coś co nie składa sie z 64 boxów Hę, tak na prawdę to powinno być 80 boxów + w środku 3 cylindry i coś tam jeszcze na krzyżaka (ew. detale czyli śrubki etc.)... Właśnie dlatego apeluję aby ktoś wreszcie zrobił kostkę po POPie, a nie w całości. Na pewno będzie wyglądać o wiele ciekawiej.
piksar Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 Hę, tak na prawdę to powinno być 80 boxów + w środku 3 cylindry i coś tam jeszcze na krzyżaka (ew. detale czyli śrubki etc.)... Właśnie dlatego apeluję aby ktoś wreszcie zrobił kostkę po POPie, a nie w całości. Na pewno będzie wyglądać o wiele ciekawiej. nie kumam, tłumacz o co Ci chodzi ------edit a teraz wiem o co Ci chodziło, krzyżak pamiętam, i składanie, nie kojarzyłem tego POP-a
BARMAN2005 Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 Widać, że tylko ja tu jestem speedcuberem. :) Kostka Rubika zbudowana jest z tzw. krzyżaka (nazwa pochodzi od kształtu) w środku do którego jest przymocowanych 26 części, czyli klocków. W profesjonalnych kostkach istnieje możliwość regulacji siły obrotu każdej ze ścian, właśnie dlatego wspomniałem o śrubkach. A POP to wypadek podczas układania, coś źle przesunęliśmy i kostka się rozsypała na części. Chodzi mi o to aby ktoś przedstawił rozebrana kostkę, od środka! ;) PS: Układał z was ktoś kiedykolwiek Kostkę Rubika? Jeśli nie wiecie co to speedcubing to zobaczcie ten filmik: http://www.eurolol.pl/index.php?cmd=plik&id=919 - W roli głównej ja (słaby jestem, niektórzy układają poniżej 15 sekund).
Gość Muka Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 Spróbuje zrobić rozsypaną kostkę. Dzięki za pomysły
Rekomendowane odpowiedzi