Napisano 17 Grudzień 200717 l Witam Po pierwsze tak widzialem juz ten temat, ale: temat jest az tak bogaty, ze nie umiem wyciagnac z niego najpotrzebniejszych dla mnie tresci! Chodzi mi glownie o to, ze mam ok 1000zl i chce sie z pentagramku przesiasc na cos z wyzszym standardem :) no i za bardzo nie mam pomyslu. W takiej cenie znalazlem takie o to tableciki: Wacom Intuos3 A5 - PTZ630/G-EN - 1013zl http://www.pixmania.com/pl/pl/252114/art//.html?srcid=998&Partenaire=skapiec&CodePromo=oui tutaj linczek^z tym ze sluszalem, ze ten sklep nie jest najlepszy... Wacom Pen Tablet - CTE-630BT2 - za 960zl Wacom GraphireBT - CTE-630BT - 960zl Wacom Intuos3 A6 Wide - PTZ431/W-EN - 911zl Wacom Graphire4 Classic XL - CTE-640/S-CL - 772zl to sa ceny ze skapca no i wlasnie problem w tym, ze za bardzo nie wiem w ktora strone pojsc bo nie znam roznic miedzy nimi! chodzi dokladnie o to, ze nie wiem czym sie charaktryzuje Graphire czy tez Intuos :/ Na allegro to tylko bamboo :) No ja chcialbym sie zajmowac raczej ilustracja czy tez troche sobie pomuc w illustratorze :) pliz o pomoc :) jak bedzie trzeba to pozniej usune watek! Pozdr J.
Napisano 17 Grudzień 200717 l Znam sie na tabletach ale tylgo na drogich XD, najlepiej kup(czyli napewno) intuosa3 a5. Najbardziej opłacalne
Napisano 17 Grudzień 200717 l Witaj ! Na te parametry powinieneś zwrócić uwagę: Intuos: Czułość na nacisk: 1 024 poziomy Rozdzielczość: 5 080 lpi Maksymalna wysokość odczytu położenia piórka: 6 mm Maksymalna szybkość odczytu: 200 punktów/sek. Pen Tablet (tzw. bezprzewodowy Graphire): Czułość na nacisk: 512 poziomów Rozdzielczość: 2000 dpi Graphire: http://www.tabletywacom.pl/products/graphire/graphire_spec.htm Za tysiaka celuj w Intuosa A5 (ostatnio miałem okazję testować Intuosa i Graphire - od razu czuć różnice w klasie) tak jak kolega wyżej wspomniał. A tak na przyszłość to Intuosa łatwiej sprzedasz niż Graphire :). Pozdrawiam
Napisano 17 Grudzień 200717 l Autor Tyle, ze ten sklepik ma noty z du'' mam nadzije, ze bedzie niezle... J.
Napisano 17 Grudzień 200717 l Hehe :), nie brałem tego ze strony pixmanii (sam mam mieszane uczucia co do tego sklepu - stare zdjęcia itd.), opis tabletów jest ze strony producenta, więc nie ma tutaj kłopotu :). Pozdrawiam
Napisano 17 Grudzień 200717 l powiem tak..mam intuosa 3 i graphire 3 ..nie ma porownania...chociazby sama wygoda piorka (nie wiem na ile jest to poprawione w g4 bo tylko raz sie nim mialem okazje bawic)...scroll tez jest bardzo wygodny..np do zmiany szybkiej rozmiaru pedzla...krotko..bierz intuosa:)
Napisano 17 Grudzień 200717 l Intuos zdecydowanie, przede wszystkim dlatego, że na o dwie klasy lepszy sterownik od graphire. A co do pen tabletu, po słyszałem, że to nieudany produkt jest, tj. sporo problemów z interfacem jest (a do ceny samego tabletu musisz doliczyć kolejne ok. 60zł na odbiornik (czy jak to się tam nazywa) bluetootha). A graphire to wogóle jest już nieprodukowany, bo zastąpił go bambus :)
Napisano 18 Grudzień 200717 l Autor No dzieki wielkie :0 w takim razie juz chyba wiadomo co wezme :) pytanie jak to sklepik da rade sie wywiazac :D Pozdr J