Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Po pierwsze tak widzialem juz ten temat, ale:

temat jest az tak bogaty, ze nie umiem wyciagnac z niego najpotrzebniejszych dla mnie tresci!

Chodzi mi glownie o to, ze mam ok 1000zl i chce sie z pentagramku przesiasc na cos z wyzszym standardem :) no i za bardzo nie mam pomyslu.

W takiej cenie znalazlem takie o to tableciki:

Wacom Intuos3 A5 - PTZ630/G-EN - 1013zl http://www.pixmania.com/pl/pl/252114/art//.html?srcid=998&Partenaire=skapiec&CodePromo=oui

tutaj linczek^z tym ze sluszalem, ze ten sklep nie jest najlepszy...

Wacom Pen Tablet - CTE-630BT2 - za 960zl

Wacom GraphireBT - CTE-630BT - 960zl

Wacom Intuos3 A6 Wide - PTZ431/W-EN - 911zl

Wacom Graphire4 Classic XL - CTE-640/S-CL - 772zl

to sa ceny ze skapca no i wlasnie problem w tym, ze za bardzo nie wiem w ktora strone pojsc bo nie znam roznic miedzy nimi! chodzi dokladnie o to, ze nie wiem czym sie charaktryzuje Graphire czy tez Intuos :/

Na allegro to tylko bamboo :)

No ja chcialbym sie zajmowac raczej ilustracja czy tez troche sobie pomuc w illustratorze :) pliz o pomoc :) jak bedzie trzeba to pozniej usune watek!

Pozdr

J.

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Znam sie na tabletach ale tylgo na drogich XD, najlepiej kup(czyli napewno) intuosa3 a5. Najbardziej opłacalne

Napisano

Witaj !

Na te parametry powinieneś zwrócić uwagę:

Intuos:

Czułość na nacisk: 1 024 poziomy

Rozdzielczość: 5 080 lpi

Maksymalna wysokość odczytu położenia piórka: 6 mm

Maksymalna szybkość odczytu: 200 punktów/sek.

Pen Tablet (tzw. bezprzewodowy Graphire):

Czułość na nacisk: 512 poziomów

Rozdzielczość: 2000 dpi

Graphire:

http://www.tabletywacom.pl/products/graphire/graphire_spec.htm

Za tysiaka celuj w Intuosa A5 (ostatnio miałem okazję testować Intuosa i Graphire - od razu czuć różnice w klasie) tak jak kolega wyżej wspomniał.

A tak na przyszłość to Intuosa łatwiej sprzedasz niż Graphire :).

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Tyle, ze ten sklepik ma noty z du'' mam nadzije, ze bedzie niezle...

J.

Napisano

Hehe :), nie brałem tego ze strony pixmanii (sam mam mieszane uczucia co do tego sklepu - stare zdjęcia itd.), opis tabletów jest ze strony producenta, więc nie ma tutaj kłopotu :).

Pozdrawiam

Napisano

powiem tak..mam intuosa 3 i graphire 3 ..nie ma porownania...chociazby sama wygoda piorka (nie wiem na ile jest to poprawione w g4 bo tylko raz sie nim mialem okazje bawic)...scroll tez jest bardzo wygodny..np do zmiany szybkiej rozmiaru pedzla...krotko..bierz intuosa:)

Napisano

Intuos zdecydowanie, przede wszystkim dlatego, że na o dwie klasy lepszy sterownik od graphire. A co do pen tabletu, po słyszałem, że to nieudany produkt jest, tj. sporo problemów z interfacem jest (a do ceny samego tabletu musisz doliczyć kolejne ok. 60zł na odbiornik (czy jak to się tam nazywa) bluetootha).

A graphire to wogóle jest już nieprodukowany, bo zastąpił go bambus :)

Napisano
  • Autor

No dzieki wielkie :0 w takim razie juz chyba wiadomo co wezme :) pytanie jak to sklepik da rade sie wywiazac :D

Pozdr

J