Napisano 18 Grudzień 200717 l Witam, słuchajcie, jak wyrenderować animację W HD zrobioną w 3ds max 6.0 używając standardowego rendera? Da się? Jak renderuję animacje bez żadnej utraty jakości (kompresji) i w rozdz. 1024x768 (to jest chyba minimalna rozdzielczość telewizji wysokiej rozdzielczości) to nie da się tego w żaden sposób obejrzeć, chociaż mam bardzo szybki komputer. Pozdrawiam, [email protected]
Napisano 18 Grudzień 200717 l Jak renderuję animacje bez żadnej utraty jakości (kompresji) i w rozdz. 1024x768 (to jest chyba minimalna rozdzielczość telewizji wysokiej rozdzielczości) to nie da się tego w żaden sposób obejrzeć, chociaż mam bardzo szybki komputer. Jak to nie da się obejrzeć? W jakim programie to otwierasz? Chyba nie chcesz oglądać renderującej się animacji w czasie rzeczywistym, jak wynikałoby to z tego posta...
Napisano 18 Grudzień 200717 l Standardowym rendererem da się wyrenderować HD, jak najbardziej. Do późniejszego montażu/ kompozycji renderuj sekwencje do tga, albo tiff. A co do minimalnej rozdzielczości HD to nie jest to 1024x768 (to jest XGA). Najniższa rozdzielczość HD to 1280x720p. (p- progressive) Zauważ, że proporcje HD nie są jak w standardowym PAL 4x3 a 16x9, są bardziej panoramiczne. pozdro
Napisano 18 Grudzień 200717 l Nieskompresowanych klatek faktycznie żaden komputer nie uciągnie, ale możesz spokojnie użyć kodeka XVID z presetem "hi deffinition" (do ustawienia w opcjach). Jakość praktycznie taka sama jak nieskompresowanych klatek, a rozmiar dużo mniejszy :)
Napisano 19 Grudzień 200717 l Autor O, dzięki, pokombinuję... "piotrek" - nie chciałem oglądać w czasie rzeczywistym, hehe...
Napisano 19 Grudzień 200717 l serwus :) własnie do tego przydaje sie RAM PLAYER w maxie :). On ładuje klatki do ramu. Wciagasz sobie tam te swoje klatki i to ci pojdzie w realtime. Taki podglad to rewelacja :) Swoją drogą to rozdzielczosc podana przez Ciebie ma jakieś dziwne proporcje . One są chyba bardziej windowsowe, niż telewizyjne :) pozdrawiam i zycze powodzenia :)