Dr0cK Napisano 18 Grudzień 2007 Napisano 18 Grudzień 2007 Witam, chcialem podzielic sie modelem domku ktorego stworzylem aby sprawdzic jak mi i Blender'owi idzie w archiviz ;) Szczerze mowiac model jest zupelnie nieprecyzyjny, nie ma poprawnych rozmiaro itd. Ale to tez z tego wzgledu ze mialem tylko szybki szkic i tylko artworki. Takze c&c oczywiscie bardzo mile widziane. Podrzuccie co mozna dodac, co nie pasuje itd... Pozdrowienia. Software: Blender 2.45, Indigo v1.0.4
hcpiter Napisano 18 Grudzień 2007 Napisano 18 Grudzień 2007 Cos chyba renderku nie zalaczyles albo u mnie sie nie wyswietla.
masterloko Napisano 18 Grudzień 2007 Napisano 18 Grudzień 2007 trawa jest spoko. dachowki bleee. a poza tym ja sie nie znam ;] pozdro
hcpiter Napisano 18 Grudzień 2007 Napisano 18 Grudzień 2007 dachowki za duze, model jest ok ale przedstawiony troszke kijowo, dodaj jakies tlo, duperele na trawie cos zeby nie bylo takiej pustki.
siwy Napisano 18 Grudzień 2007 Napisano 18 Grudzień 2007 dachówka za duża i ma niepoprawny kształt, reszta taka sobie, może być
Dr0cK Napisano 18 Grudzień 2007 Autor Napisano 18 Grudzień 2007 a co chodzi z tymi dachowkami ? to jak powinna wygladac i byc ulozona ? co do szczegolow i nieba to jescze oczywiscie cos dodam bo oczywiscie jest za pusto i nie realnie... dzieki za komentarze :)
adam_m Napisano 18 Grudzień 2007 Napisano 18 Grudzień 2007 W Hiszpanii takie domki sie stawia? Okiennice nie pasują, dachówki przytłaczają, konstrukcja dziwna, kolorystyka hmm, chyba sam widzisz... render zaszumiony... Chciałbym coś pozytywnego napisać ale nic nie przychodzi mi do głowy ;)
Dr0cK Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Napisano 19 Grudzień 2007 W Hiszpanii takie domki sie stawia? Nie, w Toruniu... ;) chyba sam widzisz... Niestety nie widze, dlugo siedzialem gapiac sie ciagle w ten model no i jest moim pierwszym domkiem, dlatego zamieszczam go tu zebyscie mi pomogli. render zaszumiony... Tak, prawda, Indigo potrzebuje na moim kompie baaardzo duzo czasu na wyrenderowanie czystego obrazka, dlatego zamiescile taki na ktorym juz cos widac po mimo tego ze nie jste idealny.
siwy Napisano 19 Grudzień 2007 Napisano 19 Grudzień 2007 a co chodzi z tymi dachowkami ? to jak powinna wygladac i byc ulozona ? jak już chcesz taką robić to podobna jest o nazwie "mnich-mniszka" jak na zdjęciu ale w polsce mało popularna, bardziej w hiszpanii. Poglądaj zdjęcia domków to zobaczysz jak wyglądają dachy.
Dr0cK Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Napisano 19 Grudzień 2007 dzieki siwy juz wiem o co chodzi... Czyli widze ze caly dach do wymiany pojdzie :) BTW: Wlasnie widzialem twoje portfolio siwy. Rewelacja, naprawde piekne prace. Mam pare pytan: Studiowales architekture ? Tworzyles te budnki z projektow CAD ? Sa i musza byc bardzo precyzyjne ? Jakiego softu uzywasz ? ;)
siwy Napisano 19 Grudzień 2007 Napisano 19 Grudzień 2007 nie musisz takiej dachówki dawać, możesz też inny rodzaj dać, bardziej typowy. a, chyba że robisz rzeczywiście hiszpański dom. dopiero zobaczyłem twoją lokalizację :)
Dr0cK Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Napisano 19 Grudzień 2007 nie, to musial byc chyba jakis zbieg okolicznosci co do tej "hiszpanskiej" dachowki :)
Yano Napisano 19 Grudzień 2007 Napisano 19 Grudzień 2007 coś te okna strasznie matowe wyszły. Podoba mi sie trawka :)
Rekomendowane odpowiedzi