Por@szek Napisano 14 Styczeń 2004 Napisano 14 Styczeń 2004 ja nawet nie mowie a propo tego modelu, bo ten projekt ma w sobie cos, jakies swiatelko w tunelu, i nawet jak pozniej mialby go przerobic na concepta, bo mu cos nie wyjdzie to bedzie oki. Aj nie wiem. Jutro Ci powiem chociaz masz duzo racji to jednak musisz tez i mnie zrozumiec. Pozdrawiam i ide spac, bo ledwo widze juz klawiature. Do nastepnego logina:)
sikham Napisano 14 Styczeń 2004 Napisano 14 Styczeń 2004 włąśnie nierozumiem do czego zmierzasz :P moze to przez gorączke ;) btw czemu zakładasz że coś niewyjdzie z tym modelem :| przecież jak diament wymaga dobrego oszlifowania
Dr0cK Napisano 14 Styczeń 2004 Autor Napisano 14 Styczeń 2004 Rozumiem co masz na mysli [email protected] sie nastepnym razem zamiescic cos bardziej \"zdrowego\". Tylko jedna sprawa mnie dreczy: Gdy skonczylem modelowac ogolny zarsy modelu bylo jako-tako. Teraz gdy zabralem sie za ciecie blachy to robie to juz zupelnie metodoa prob i bledow. Tzn. nie mowie o jakis tam bugach (obiecuje nastepnym razem jak sie odezwe to juz cos poprawie) Oddzielne czesci modelowalem w nastepujacy sposob: 1.Zaznaczone poly, detach. 2.Zaznaczam zewnetrzne edge,potem shift i przesowam do tylu (tworze grubosc czesci) 3.A potem na krawedzie z ktorych zostaly skopiowane poprzednie rzucam chamfer... sam do tego doszedlem wlasnie metoda prob i bledow (tylko szkoda ze ich tyle zostalo :D) Pozdrowienia dla Was ze sie mna interesujecie...:)
hansikkk Napisano 14 Styczeń 2004 Napisano 14 Styczeń 2004 a ja uwazam ze dobrze ze \"ten pierwszy raz\" ktos przeprowadzi Cie za roczke zeby tak nie bolalo i pokaze mniejwiecej o co chodzi. Ja sam zawsze staram sie jak najwiecej odkrywac samodzielnie .... ale ilez mozna meczyc sie samemu.
Por@szek Napisano 15 Styczeń 2004 Napisano 15 Styczeń 2004 Tylko ze ja nie mowie konkretnie na temat twojej pracki. Wrecz przeciwnie, jak na pierwszy raz bardzo mi sie podoba. A metoda, jak metoda kazdy ma dla siebie najlepsza,(tak jak lubisz :) ) Prowadzenie ze raczke, duzo ulatwia i pokazuje nowe ... pkt widzenia. Pozdrawiam i trzymam kciuki.
Dr0cK Napisano 18 Styczeń 2004 Autor Napisano 18 Styczeń 2004 Trochę czasu mialem, wiec maly update :) Mam nadzieje ze mnoze teraz chociaz troche bedzie Audi a6 przypominal. Również mam nadzieje ze mnie nie opusciliscie i ocenicie moje wypociny (krytycznie - a czego moge sie spodziewac :D). Jesli chodzi o bledy to \"walcie\" konkretami :D... Pozrdowienia... :)
illy Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 Mam oceniac czy sam widzisz??? Chyba tak?? Dla mnie grill zacznij od poczatku:D
Dr0cK Napisano 18 Styczeń 2004 Autor Napisano 18 Styczeń 2004 tzn. i tak planowalem jeszce raz zrobic ale moglbys mi po wiedziec co Tobie w nim nie pasuje, bym niepopelnil tego samego bledu...:D
Dr0cK Napisano 18 Styczeń 2004 Autor Napisano 18 Styczeń 2004 a poza tym wolalbym zebys ocenil, bo widze bledy ale moze nie wszystkie...:) Pozdrowienia...
Predator Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 Hm to moze ja zaczne tak na poczatek :) Looknij dokladniej na fotki i popraw bledy za wczasu zebys potem niemusial wracac do histori :) Robie a wlasciwie powoli koncze a6 tez pierwszy raz robie wozik :) i wiem cos o niepoprawionych za wczasu bledach :) , tez je mialem mam niektore poprawilem niektore nie . Powodzenia i niedaj sie modelowi chce go widziec skonczonego !!!:)
Dr0cK Napisano 18 Styczeń 2004 Autor Napisano 18 Styczeń 2004 Dzieki w konu cos konkretnego....zabieram sie do roboty...:)
Dr0cK Napisano 18 Styczeń 2004 Autor Napisano 18 Styczeń 2004 kolejny z jakims tam lakierem i poprawionymi paroma bledami (jeszce nie bardzo kapuje finalRender\'a )
Kryhas Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 Nie żebym był najlepszy w 3d maxie, bo tak nie jest, ale te wlot powietrza jest strasznie kanciasty a z tego, co wiem to powinien być bardziej okrągły (chodzi mi tu o rogi). Pyzatym jak na twój pierwszy model to, extra w porównaniu do mojego. :) Co najważniejsze dużo ludzi ogląda twój model i oni ci lepiej pomogą niż ja. Pozdrowienia
Dr0cK Napisano 20 Styczeń 2004 Autor Napisano 20 Styczeń 2004 Znalalem troszke czasu wiec umieszczam update... Mam nadziej ze tym razem wiecej osobo sie odezwie :P P.S: Nie zrwacajcie uwagi na \"szyby\" bo sa poo by przykuc pustke wnetrza :D
Gość User190 Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 O Boże... wyglada, jakby miał się zaraz rozlecieć :P Dodaj materiał rdzawej blachy i umieść koło bloku Batou a bedzie idealnie się komponowało :P A tak na serio - rozluznij troche siatke, popraw wgniecenia i pozmniejszaj dziury, a bedzie naprawde nieźle!! :)
hac Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 hmmmmm, bieda ale jezeli to twoj pierwszy model to sie nie martw, kazdy kolejny moze byc juz tylko lepszy.... :P
Nimrod Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Originally posted by hac hmmmmm, bieda Zamiast tak komentować lepiej powiedz co jest źle, bo to mu dużo nie pomoże i wtedy jego następne modele nie będą lepsze. Mi się podoba ale ja się na samochodach nie znam :P
Dr0cK Napisano 20 Styczeń 2004 Autor Napisano 20 Styczeń 2004 Jeszce raz zamieszcam ten sam screen ale bez \"szyb\"...doszedlem do wniosku ze jednak starsznie szpeca model :P Dzieki za komentarze...ale wolalbym jeszce bardziej konkretne...:D ( co do błedow) Po zo tym ciezko mi to idzie...jak sami widzicie...:(
Rekomendowane odpowiedzi