Napisano 14 Styczeń 200421 l ja nawet nie mowie a propo tego modelu, bo ten projekt ma w sobie cos, jakies swiatelko w tunelu, i nawet jak pozniej mialby go przerobic na concepta, bo mu cos nie wyjdzie to bedzie oki. Aj nie wiem. Jutro Ci powiem chociaz masz duzo racji to jednak musisz tez i mnie zrozumiec. Pozdrawiam i ide spac, bo ledwo widze juz klawiature. Do nastepnego logina:)
Napisano 14 Styczeń 200421 l włąśnie nierozumiem do czego zmierzasz :P moze to przez gorączke ;) btw czemu zakładasz że coś niewyjdzie z tym modelem :| przecież jak diament wymaga dobrego oszlifowania
Napisano 14 Styczeń 200421 l Autor Rozumiem co masz na mysli [email protected] sie nastepnym razem zamiescic cos bardziej \"zdrowego\". Tylko jedna sprawa mnie dreczy: Gdy skonczylem modelowac ogolny zarsy modelu bylo jako-tako. Teraz gdy zabralem sie za ciecie blachy to robie to juz zupelnie metodoa prob i bledow. Tzn. nie mowie o jakis tam bugach (obiecuje nastepnym razem jak sie odezwe to juz cos poprawie) Oddzielne czesci modelowalem w nastepujacy sposob: 1.Zaznaczone poly, detach. 2.Zaznaczam zewnetrzne edge,potem shift i przesowam do tylu (tworze grubosc czesci) 3.A potem na krawedzie z ktorych zostaly skopiowane poprzednie rzucam chamfer... sam do tego doszedlem wlasnie metoda prob i bledow (tylko szkoda ze ich tyle zostalo :D) Pozdrowienia dla Was ze sie mna interesujecie...:)
Napisano 14 Styczeń 200421 l a ja uwazam ze dobrze ze \"ten pierwszy raz\" ktos przeprowadzi Cie za roczke zeby tak nie bolalo i pokaze mniejwiecej o co chodzi. Ja sam zawsze staram sie jak najwiecej odkrywac samodzielnie .... ale ilez mozna meczyc sie samemu.
Napisano 15 Styczeń 200421 l Tylko ze ja nie mowie konkretnie na temat twojej pracki. Wrecz przeciwnie, jak na pierwszy raz bardzo mi sie podoba. A metoda, jak metoda kazdy ma dla siebie najlepsza,(tak jak lubisz :) ) Prowadzenie ze raczke, duzo ulatwia i pokazuje nowe ... pkt widzenia. Pozdrawiam i trzymam kciuki.
Napisano 18 Styczeń 200421 l Autor Trochę czasu mialem, wiec maly update :) Mam nadzieje ze mnoze teraz chociaz troche bedzie Audi a6 przypominal. Również mam nadzieje ze mnie nie opusciliscie i ocenicie moje wypociny (krytycznie - a czego moge sie spodziewac :D). Jesli chodzi o bledy to \"walcie\" konkretami :D... Pozrdowienia... :)
Napisano 18 Styczeń 200421 l Mam oceniac czy sam widzisz??? Chyba tak?? Dla mnie grill zacznij od poczatku:D
Napisano 18 Styczeń 200421 l Autor tzn. i tak planowalem jeszce raz zrobic ale moglbys mi po wiedziec co Tobie w nim nie pasuje, bym niepopelnil tego samego bledu...:D
Napisano 18 Styczeń 200421 l Autor a poza tym wolalbym zebys ocenil, bo widze bledy ale moze nie wszystkie...:) Pozdrowienia...
Napisano 18 Styczeń 200421 l Hm to moze ja zaczne tak na poczatek :) Looknij dokladniej na fotki i popraw bledy za wczasu zebys potem niemusial wracac do histori :) Robie a wlasciwie powoli koncze a6 tez pierwszy raz robie wozik :) i wiem cos o niepoprawionych za wczasu bledach :) , tez je mialem mam niektore poprawilem niektore nie . Powodzenia i niedaj sie modelowi chce go widziec skonczonego !!!:)
Napisano 18 Styczeń 200421 l Autor kolejny z jakims tam lakierem i poprawionymi paroma bledami (jeszce nie bardzo kapuje finalRender\'a )
Napisano 19 Styczeń 200421 l Nie żebym był najlepszy w 3d maxie, bo tak nie jest, ale te wlot powietrza jest strasznie kanciasty a z tego, co wiem to powinien być bardziej okrągły (chodzi mi tu o rogi). Pyzatym jak na twój pierwszy model to, extra w porównaniu do mojego. :) Co najważniejsze dużo ludzi ogląda twój model i oni ci lepiej pomogą niż ja. Pozdrowienia
Napisano 20 Styczeń 200421 l Autor Znalalem troszke czasu wiec umieszczam update... Mam nadziej ze tym razem wiecej osobo sie odezwie :P P.S: Nie zrwacajcie uwagi na \"szyby\" bo sa poo by przykuc pustke wnetrza :D
Napisano 20 Styczeń 200421 l O Boże... wyglada, jakby miał się zaraz rozlecieć :P Dodaj materiał rdzawej blachy i umieść koło bloku Batou a bedzie idealnie się komponowało :P A tak na serio - rozluznij troche siatke, popraw wgniecenia i pozmniejszaj dziury, a bedzie naprawde nieźle!! :)
Napisano 20 Styczeń 200421 l hmmmmm, bieda ale jezeli to twoj pierwszy model to sie nie martw, kazdy kolejny moze byc juz tylko lepszy.... :P
Napisano 20 Styczeń 200421 l Originally posted by hac hmmmmm, bieda Zamiast tak komentować lepiej powiedz co jest źle, bo to mu dużo nie pomoże i wtedy jego następne modele nie będą lepsze. Mi się podoba ale ja się na samochodach nie znam :P
Napisano 20 Styczeń 200421 l Autor Jeszce raz zamieszcam ten sam screen ale bez \"szyb\"...doszedlem do wniosku ze jednak starsznie szpeca model :P Dzieki za komentarze...ale wolalbym jeszce bardziej konkretne...:D ( co do błedow) Po zo tym ciezko mi to idzie...jak sami widzicie...:(