Marcin Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Witam, Kupiłem sobie właśnie dysk zewnętrzny na potrzeby backupu. Szukam softu który będzie mi na żądanie lub co jakiś czas kopiował nowo powstałe pliki z określonego folderu na dysk zewnętrzny. Coś w stylu: Mam na dysku folder "projekty", soft przekopiuje go na dysk inny dysk i co jakiś czas będzie sprawdzał czy są nowe pliki w tym folderze, jeśli tak, będzie je kopiował. ktoś się spotkał z takim softem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 http://free-backup.info/ a konkretnie back2zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2007 nie dokładnie o to mi chodziło :) to pakuje do zipa a ja chcę mieć to wszystko tak samo jak w folderze :) ale dzięki, przyda się do innych dokumentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 też jestem ciekaw czy jest taki automat robiący wszystkie takie procesy w tle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 nie dokładnie o to mi chodziło :) to pakuje do zipa a ja chcę mieć to wszystko tak samo jak w folderze :) ale dzięki, przyda się do innych dokumentów. sciagnij i odpal, jest opcja "tylko kopiuj bez kompresji" ;) jedyny minus jest taki ze jesli usuniesz jakis plik z folderu do backup'u to nie zostanie on usuniety z folderu docelowego :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 no to raczj plus :) fajna sprawa, poprostu kopiuje pliki z jednego katalogu do nastapnego - dobrze ze z docelowego nie kasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 apple time machine dołączany do leoparda ;p vista ma tez jakis automatyczny backup ale nie wiem jak dziala poszukaj czegos pod haslem real time backup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 ja wole recznie. Pozadek na dysku mam wiec problemow nie ma - mam zewnetrzny dysk USB, raz na tydzien zrzucam na niego ukonczone/rozpoczete projekty. Dysk jest cały czas odłaczony od kompa/prądu wiec większe bezpieczeństwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 24 Grudzień 2007 Share Napisano 24 Grudzień 2007 jeśli to aktualne to wypróbuj to http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=fa-desktop-sw&vgnextoid=e7acb5b59b7d5110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD jest to oprogramowanie do backupu danych (z dowolnego folderu, działa w tle, itp. itd) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 24 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2007 jest tam notka że to niby tylko dla systemów 32bitowych, ja mam XP 64bit, testował ktoś to na takim systemie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 25 Grudzień 2007 Share Napisano 25 Grudzień 2007 niestety nie mam systemu 64bit:( wiec nie sprawdze ale zainstalij and chack dziz aut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi