Polik Napisano 22 Grudzień 2007 Napisano 22 Grudzień 2007 Witam! Mam pewien problem. Dostalem od znajomego plik mpeg-2 zgrany z kamery. Chcialem go otworzyc w maxie jednak nie moge. Robilem to zwyczajenie w Material editorze jako mape diffuse a pozniej bitmap. Nie wywala mi zadnego bledu po prostu nie chce i juz :) Probowalem konwertowac tego mpg'a do innych formatow jednak ani avi ani inne mpgi nie dzialaja. Sa jakies okreslone wymagania na to aby max chcial otworzyc taki plik? Nie znam sie na parametrach video wiec prosze o wyrozumialosc :) Pozdrawiam, licze na pomoc i zycze wszystkim Wesolych Swiat :)
DaveBorck Napisano 22 Grudzień 2007 Napisano 22 Grudzień 2007 przelicz to do sekwencji jpgów, czy tga jak chcesz alphe, przy imporcie zaznaczasz, że wciągasz sekwencję plików i lecisz z koksem:) powodzenia
Polik Napisano 22 Grudzień 2007 Autor Napisano 22 Grudzień 2007 ozesz w morde, nigdy nie robilem takiego czegos. czy kompresja do jpg'a nie bedzie zbyt stratna?
Lucas Napisano 22 Grudzień 2007 Napisano 22 Grudzień 2007 Poszczególne klatki i tak chyba są już ostro skompresowane, więc pewnie nawet nie zauważy się różnicy:) Swoją drogą to chyba może zależeć od codeka, rozmiaru albo dlugosci, też probowałem 2 różne plki avi - krótszy się odpalił, dłuższy nie.
Rekomendowane odpowiedzi