Napisano 26 Grudzień 200717 l witram wszytskich mam pytanko, mianowicie ostatnio zmieniałem kompa oraz maxa na 9 noo i oczywiscie vraya przy barzdiej hardcorowych renderach gdzioe musze ustawic dos wysokie parametry rendera oraz gdzy scena jest sczegółowa bardzo wtedy zazwyczaj podczas renderowania wywala mnie z maxa po jakiejs chwili poprostu wychodzi czasem tylko zostaje raport który mozna wysłac do producenta a czasami poprostu mnie wywala i nioc niema niewim z czym, to moze byc zwiazane czy moze to byc kwestaio taka ze mam 4 gb ramu ddr2 800m w dualui no i nioewykrywa mi nawet w biosie całosci tylkoi 2,98 parawdopodobniue jest to wina albo biosa albo płytygłównej ale czy to moze byc przyczyna moze macie jakies pomysły albo tez mieliscie taka przypadłosc z góry slicznie dziekuje
Napisano 26 Grudzień 200717 l wczesniej przy tych samych scenach, ktore teraz probujesz renderenowac również sie wywala? jaki sprzet ?
Napisano 28 Grudzień 200717 l Autor dzieki za odpowiedzi co do psreztu to procek intel core duo E6850 3 GHz, 4 giga ramu 800mhz patriota karta graficzna geforce 8800gts no i faktycznie 32 bitowy xp pewnie sobie tym nieradzi dzisiaj spróbuje viste zainstalowac 64 ke ale w takim wypadku mam pytanie co nato max 9 bo hyba wtedy musze miec wersje 64bitowa maxa ?
Napisano 28 Grudzień 200717 l jesli zainstalujesz xp profesional 64, to mozesz spokojnie dalej uzywac aplikacji 32 bitowych (sam tak mam) wiec podejzewam ze z vista bedzie podobnie. nie twierdze jednak ze to rozwiązanie dobre, bo nie będziesz wykozystywal tej przepustowosci 64 bitów (w końcu po coś ludzie te 32 dodatkowe bity dali :P) pozdrawiam