Napisano 28 Grudzień 200717 l Witam Czy Maya działa (nie ma problemów z instalacją, użytkowaniem..itp) pod Linuxa? Na oficjalnej stronie piszą, że ma działać z np. Fedora Core 5... Jak jest naprawdę ??? Co z Fedorą Core 8 ? Czy wszystkie funkcje działają? Czy działa też pod inne distry linuxa np. Ubuntu... ? Z góry dziękuje Greg
Napisano 28 Grudzień 200717 l Maya działa bardzo dobrze pod wieloma Linuksami. Czasami problem może być z instalacją, shellem itp. Ale generalnie sporo ludzi tutaj pracuje na Mai w Linuksie. Nie mówiąc już o dużych studiach, gdzie Linux jest podstawowym środowiskiem pracy i Maya pracuje głównie na nim.
Napisano 28 Grudzień 200717 l Powinna działać. Kwestia tylko instalacji pod różnymi dystrybucjami. Ubuntu chyba nie wspiera pakietów *.rpm, w których dostarczana jest Maya. Jeśli wspiera, nie powinno być problemów. Jeśli nie, poszukaj w Internecie jak zainstalować paczki rpm na Ubuntu.
Napisano 28 Grudzień 200717 l Ja zainstalowałem na Debianie i trochę problemów było ale dałem sobie radę. Przerabiasz alienem kilka pakietów, robisz kilka dowiązań i działa.
Napisano 28 Grudzień 200717 l Autor No to zabieram się do instalowania. Mam nadzieje, że problemów nie będzie. Apliki rpm chyba nie bedą problemem. Najwyżej zainstaluje Fedorę 8. Z góry dzięki.
Napisano 28 Grudzień 200717 l e tam, linux to linux kernel ten sam, najwyżej bibliotek w konkretnych wersjach nie będzie, jak sobie nie poradzisz sam z instalacją, to uderzaj do jakiegokolwiek linuxiarza, to ci zrobi żeby działało za piwo :) (przynajmniej 90% ludzi ze środowiska OS których znam by tak zrobiło :) )
Napisano 28 Grudzień 200717 l Autor e tam, linux to linux kernel ten sam, najwyżej bibliotek w konkretnych wersjach nie będzie, jak sobie nie poradzisz sam z instalacją, to uderzaj do jakiegokolwiek linuxiarza, to ci zrobi żeby działało za piwo :) (przynajmniej 90% ludzi ze środowiska OS których znam by tak zrobiło :) ) hehe, zawsze jest jakieś wyjście... czego sie nie robi dla poczucia wolności (maya=autodesk) no powiedzmy "wolności" ;-) Co myślicie o używaniu Mayi jako głównego programu do modelowania i wizualizacji architektonicznych. Chyba że jest jakaś inna opcja na linuksa w tym temacie. pozdr.
Napisano 28 Grudzień 200717 l Chyba XSI też jest na Linuxa, ale nie znam tego programu, więc nic o nim nie powiem. Wiem tylko, że ludzie sobie go chwalą za intergrację z mentalem. No i jest też Houdini (ulubony program małej grupki osób z tego forum :)), ale do wizualizacji się raczej nie nadaje.
Napisano 28 Grudzień 200717 l Autor Chyba XSI też jest na Linuxa Tak XSI jest ale tylko 32bit. Czyli co mi wtedy z moich GB ów. Zostaje Mayka która wydaje się być bardzo blisko OK tylko brakuje mi opinii ludzi którzy robili na niej coś z architektury, pozdr
Napisano 28 Grudzień 200717 l W większości Maya używa się raczej do animacji czy modelowania organiki...
Napisano 28 Grudzień 200717 l Co myślicie o używaniu Mayi jako głównego programu do modelowania i wizualizacji architektonicznych. jest sopro ludzi co właśnie tak majki używają np tu przykład: http://tlggungor.cgsociety.org/gallery/546168/