Napisano 6 Styczeń 200421 l witam! Czy zna ktos sposób na otwarcie plikow Maya\'i ale niew tym programie. chcialbym wyeksportowac - zamienic pliki *.ma na np. *.3ds lub *.max Sciaglem sobie May\'ke 5 za friko ale exportuje tylko do jednego foramu i tez mi te pliki nic nie \"rusza\" . mała help :D
Napisano 6 Styczeń 200421 l http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=8211 Mialem podobny problem. W mayce musisz zainstalowac w opcjach pluga do eksportu .obj a w maxiu pluga ktorego podal Gotham. Wiekszosc innych programow powinna miec mozliwosc importu .obj.
Napisano 6 Styczeń 200421 l Autor no i sie wyjasnilo.... eh co prawda drugi linki mi nie dziala :( ale cos juz mam dzieki!!!!
Napisano 7 Styczeń 200421 l Autor ok .....ale gorzej ze........ nie wie ktos skad ten plug do Mayki? bo u nich na stronie to coś sie nie moge doszukac
Napisano 7 Styczeń 200421 l w mayi ten plugin standartowo jest ,musisz ten plugin uaktywnic wchodzac w windows->settings\\preferences->plugin manager i bierzesz na load ten plugin (OBJexport.mll) Pamietaj tylko ze ten export dotyczy tylko samych modeli