Jump to content

Featured Replies

Posted

Witam:)

Możecie powiedzieć jak połączyć model ze szkieletem? (milkshape ,3ds max7)

Mam model (format modelu smd) i szkielet (też w smd) to jak je zapisze w jednym pliku (smd) to podczas animacji model rozpada sie na kawałki, albo szkielet sie rusza a model pozostaje w bezruchu.

Jak mogę to naprawić?

(oczywiście mogę tez zmienia format pliku)

(Szkielet z modelem są w jednym pliku SMD a animacja w osobnym smd)

Pozdrawiam

• Replies 6
  • Views 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

skąd Ty wytrzasnąłeś to smd?

SMD to format który odczytuje gra:) (nie mam problemów ze zrobieniem

np: miecza czy tarczy one sie nie ruszają.

mam Orka;P model dodałem do niego szkielet z gry (rekę dopasowałem do reki nogę od nogi itd. Jak włączam animację to szkielet normalnie sie porusza a ork jak stał tak dalej stoi:( jak zrobić aby model poruszał się razem z szkieletem?

a co to za gra?

a Czy jest ważne co to za gra? :) chce po prostu żeby model ruszał sie razem ze szkieletem:)

(a gra to MU online)

model ze szkieletem (smd) 67123315oh7.jpg

model szkielet (smd) + dodana i włączona animacja w smd 38734281cu4.jpg

pytalem co to za gra bo widze ze z tym kontaktu nie miałem, nawet nie interesowałem sie robieniem postaci do MU, nie moge ci pomoc,

mialem podobny problem kiedys ale w innym programie, tak jakby model albo jego czesc była za pomocą symmetry zrobiona albo mirror, nie wiem, to u mnie powodowało błędy

pytalem co to za gra bo widze ze z tym kontaktu nie miałem, nawet nie interesowałem sie robieniem postaci do MU, nie moge ci pomoc,

mialem podobny problem kiedys ale w innym programie, tak jakby model albo jego czesc była za pomocą symmetry zrobiona albo mirror, nie wiem, to u mnie powodowało błędy

]

To co ja mam robić? jak mam Scalić model ze szkieletem?

jak zmieniam z smd na 3ds albo obj to znika szkielet :(

HELP :)

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy