Posted December 29, 200717 yr Witam:) Możecie powiedzieć jak połączyć model ze szkieletem? (milkshape ,3ds max7) Mam model (format modelu smd) i szkielet (też w smd) to jak je zapisze w jednym pliku (smd) to podczas animacji model rozpada sie na kawałki, albo szkielet sie rusza a model pozostaje w bezruchu. Jak mogę to naprawić? (oczywiście mogę tez zmienia format pliku) (Szkielet z modelem są w jednym pliku SMD a animacja w osobnym smd) Pozdrawiam
December 29, 200717 yr skąd Ty wytrzasnąłeś to smd? SMD to format który odczytuje gra:) (nie mam problemów ze zrobieniem np: miecza czy tarczy one sie nie ruszają. mam Orka;P model dodałem do niego szkielet z gry (rekę dopasowałem do reki nogę od nogi itd. Jak włączam animację to szkielet normalnie sie porusza a ork jak stał tak dalej stoi:( jak zrobić aby model poruszał się razem z szkieletem?
December 29, 200717 yr a co to za gra? a Czy jest ważne co to za gra? :) chce po prostu żeby model ruszał sie razem ze szkieletem:) (a gra to MU online) model ze szkieletem (smd) model szkielet (smd) + dodana i włączona animacja w smd
December 29, 200717 yr pytalem co to za gra bo widze ze z tym kontaktu nie miałem, nawet nie interesowałem sie robieniem postaci do MU, nie moge ci pomoc, mialem podobny problem kiedys ale w innym programie, tak jakby model albo jego czesc była za pomocą symmetry zrobiona albo mirror, nie wiem, to u mnie powodowało błędy
December 29, 200717 yr pytalem co to za gra bo widze ze z tym kontaktu nie miałem, nawet nie interesowałem sie robieniem postaci do MU, nie moge ci pomoc, mialem podobny problem kiedys ale w innym programie, tak jakby model albo jego czesc była za pomocą symmetry zrobiona albo mirror, nie wiem, to u mnie powodowało błędy ] To co ja mam robić? jak mam Scalić model ze szkieletem? jak zmieniam z smd na 3ds albo obj to znika szkielet :( HELP :)