Bruneq Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Czas sie troche odchamic, i naszla mnie mysl taka, coby sobie zakupic moze oryginalny system windows xp!Ha, A Co, a z racji iz skapa ze mnie bestyja to zaczolem rozgladac sie za czyms tanim!Trafilem, udalo mi sie, teraz pytanie do was, madrzejsi odemnie ludkowie! http://www.allegro.pl/item285824280_ms_windows_xp_professional_pl_sp2_oem_fvat_sklep.html tutaj fajny windowsik kosztuje 200 pln, i to jest zagwostka, czemu tak tanio, skoro wszedzie indziej jest drozej? i to ponad 100% drozej! Gdzie tkwi haczyk???
piksar Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 wersja dell, czyli w umowie lic, moze byc zapis ze tylko do uzytku z komputerami Dell albo zobaczy ze nie masz della i sie nie zaistaluje, tak mialem z wersja acer
pecet Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 mój kolega sprzedał nawet wersje OEM na allegro hehe
masater Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 licencje m$ są porąbane, i interpretują je tak, że oem są dla system builderów, a jeżeli ty se instalujesz system sam to też jesteś system builder, więc suma sumarum windows oem a box różnią się tym, że w boxie masz support a z oem są problemy jak chcesz ponownie aktywować. a gość jako firma teoretycznie może windowsy oem sprzedawać
kamilsien Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 wiesz... opcja nr dwa, która przeszła. Amerykanie to debile przecież, wiec czemu nie skorzystać. Dzwonisz do Okienka, ale amerykańskiego (można nawet maila wysłać) z pretensja, iż skoro masz oryginalny system, kupiłeś go, to czemu on nie działa. Raz przeszło... Kumpel sie zabawiał i proszę, teraz ma oryginalny klucz. Bo doszli do wniosku, ze klucz musi być zdublowany i dali mu nowy :)
leszek_lenia Napisano 1 Styczeń 2008 Napisano 1 Styczeń 2008 a no własnie zawsze mnie zastanawialo :D... ja mam orginalnego xp w wersji oem, czyli teraz jak zrobie format bede mial problem? bo juz klucz nie bedzie dzialal przy rejestracji ? hmmm
thud Napisano 1 Styczeń 2008 Napisano 1 Styczeń 2008 Ja mialem tez windowsa oem i jak w kompie zmienilem dysk, to klucz byl juz niewazny. Wystarczylo zadzwonic do microsoftu i podali nowy numer
Lis Napisano 1 Styczeń 2008 Napisano 1 Styczeń 2008 Powinien dziać. z tego co mi wiadomo wersje OEM są wrażliwe na zmianę Hardwaru. Miałbyś problem gdybyś zmienił płytę główną albo procesor. Ale zawsze mogę się mylić.
thud Napisano 1 Styczeń 2008 Napisano 1 Styczeń 2008 sam sie zdziwilem ze mi nie dziala, ale w kazdym badz razie zadzwonilem i bylo ok ;]
Rekomendowane odpowiedzi