Napisano 29 Grudzień 200717 l Czas sie troche odchamic, i naszla mnie mysl taka, coby sobie zakupic moze oryginalny system windows xp!Ha, A Co, a z racji iz skapa ze mnie bestyja to zaczolem rozgladac sie za czyms tanim!Trafilem, udalo mi sie, teraz pytanie do was, madrzejsi odemnie ludkowie! http://www.allegro.pl/item285824280_ms_windows_xp_professional_pl_sp2_oem_fvat_sklep.html tutaj fajny windowsik kosztuje 200 pln, i to jest zagwostka, czemu tak tanio, skoro wszedzie indziej jest drozej? i to ponad 100% drozej! Gdzie tkwi haczyk???
Napisano 29 Grudzień 200717 l wersja dell, czyli w umowie lic, moze byc zapis ze tylko do uzytku z komputerami Dell albo zobaczy ze nie masz della i sie nie zaistaluje, tak mialem z wersja acer
Napisano 30 Grudzień 200717 l licencje m$ są porąbane, i interpretują je tak, że oem są dla system builderów, a jeżeli ty se instalujesz system sam to też jesteś system builder, więc suma sumarum windows oem a box różnią się tym, że w boxie masz support a z oem są problemy jak chcesz ponownie aktywować. a gość jako firma teoretycznie może windowsy oem sprzedawać
Napisano 30 Grudzień 200717 l wiesz... opcja nr dwa, która przeszła. Amerykanie to debile przecież, wiec czemu nie skorzystać. Dzwonisz do Okienka, ale amerykańskiego (można nawet maila wysłać) z pretensja, iż skoro masz oryginalny system, kupiłeś go, to czemu on nie działa. Raz przeszło... Kumpel sie zabawiał i proszę, teraz ma oryginalny klucz. Bo doszli do wniosku, ze klucz musi być zdublowany i dali mu nowy :)
Napisano 1 Styczeń 200817 l a no własnie zawsze mnie zastanawialo :D... ja mam orginalnego xp w wersji oem, czyli teraz jak zrobie format bede mial problem? bo juz klucz nie bedzie dzialal przy rejestracji ? hmmm
Napisano 1 Styczeń 200817 l Ja mialem tez windowsa oem i jak w kompie zmienilem dysk, to klucz byl juz niewazny. Wystarczylo zadzwonic do microsoftu i podali nowy numer
Napisano 1 Styczeń 200817 l Powinien dziać. z tego co mi wiadomo wersje OEM są wrażliwe na zmianę Hardwaru. Miałbyś problem gdybyś zmienił płytę główną albo procesor. Ale zawsze mogę się mylić.
Napisano 1 Styczeń 200817 l sam sie zdziwilem ze mi nie dziala, ale w kazdym badz razie zadzwonilem i bylo ok ;]