Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam problem ...nie wiem jak zrobić cienie za modelami ,nie jest dokończone ..ale niedługo będą te felgi w moim samochodzie :>...ale moj kawałek prezentuje się tak:

scena_3d_1.jpg

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie wiecz czy chodzi ci o to, ale spróbuj włączyć Cast Schadows w ustawieniach światła.

Napisano
  • Autor

To znaczy tak ...mam Raytrace i OmiLight ale za objektami nie ukazują się cienie ..nie wiem jak je wstawiś ,żeby były ...jakie atrybuty i gdzie to się ustawia ...??????

Napisano

100* lepsze od cieni raytrace są cienie typu area (ew. areal ligt, już nie pamiętam).

Napisano
  • Autor

Mam nowego rendera ... dzięki Kozioo za wytłumaczenie ..są wkońcu cienie ...całość ma 16.000 poly ,jeszcze nie skończone ..trzeba dać jakieś szczegóły pod ścianą ,a widać tak ...

scena_3d_2.jpg

Napisano

A czemu tam jest tak ciemno?? Mówisz o jakiejś ścianie a ja jej nawet nie widze!! Z tych Twoich kół też widzę tylko felgi. Może dałbyś jakieś mocniejsze oświetlenie?? Pozdr :)

Napisano

wiem że sie uczysz itp itd .......

ale czemu tarcze hamulcowe trzymają sie felg :)

5 ramienne felgi to chyba najłatwiejsze felgi do zrobienia :) dlatego dopieść je troche ;)

Napisano

przydalby sie tez jakis bierznik do opon :D

ps. pozyczysz mi jedno kolo do mojego auta??:P

Napisano

Witam

A oto moje spostrzezenia:

1. Zaciski brembo błyszcza jak cholera to raczej malo naturalne bo są robione z bardziej matowych materiałów.

2. felgi na ścianie nie mają otworów na śruby i tak jak sikham zauważył, że tercze sie trzymaja na felgach :)

3. Opony nie maja ani troche bieżnika.

Ale ogólnie ok. Ja jestem na tyle poczatkujący, że sam bym raczej tego nie zrobił :):)

Pozdrawiam