Napisano 12 Styczeń 200817 l 15 stycznia mam obrone. wiec mysle ze moge pokazac filmik do tematu pracy "Ruch postaci wirtualnych i rzeczywistych łączony we wspólnym środowisku komputerowym". w skrócie: mialem fragment filmu "The Wizard of Oz", 3 postacie zamienilem po kolei na rysunkową, 3D i animowaną poklatkowo lalkę. filmik trwa 3 i pół minuty montaz i compositing w After Effects, model 3D i animacja Blender, match moving Icarus 2d, tekstury itepe GIMP i Inkscape http://www.vimeo.com/480723
Napisano 12 Styczeń 200817 l przepraszam Cię ale obrazu nie ocenie bo komp mi nie uciągnie (tak tak stare PIII 450 + 128 mb ram nie ciągnie takich rzeczy). Ale proszę Cię zmień te dźwięki. wszystkie kliknięcia itd. są straszne.
Napisano 12 Styczeń 200817 l Wedlug mnie to jest porazka ... co tam jest przerobione ?? tylko przez chwile widzialem jakies 3D i 2D ... i to jest Praca dyplomowa ??
Napisano 12 Styczeń 200817 l Autor ... i to jest Praca dyplomowa ?? ano jest :-) promotorzy nie mieli nic przeciwko
Napisano 12 Styczeń 200817 l Hm, mnie najbardziej przeszkadza słabiutki kompoziting, temat i idea fajna, tylko zastanawia mnie wybór filmu...miałeś narzucony z góry? a jezeli nie to czemu Oz ?
Napisano 12 Styczeń 200817 l Autor biglebowsky: mgr inż. informatyki po tym bede :-) Jmtm00: na poczatku chcialem tylko i wylacznie animacje 2d laczyc, ale pani promotor uznala ze to zamalo, bla bla bla, i w koncu kazala mi zrobic 3 postacie w roznych technikach.na wlasny filmik z włączeniem jednem dwuwymiarowej postaci pomysl nawet mialem, ale na 3 i to w różnych technikach tak zeby to gralo nie bardzo, w Oz akurat byly 3 postacie wiec pasowalo. potem zaczelo brakowac czasu i wyszlo jak jest. Zdaje sobie sprawe ze jest srednio. W wyzszej rozdzialce w sekwencji z 3d mocno widac szwy tam gdzie byla oryginalna postac. Ale ponieważ przyjeli to jestem zadowolony. wrzucilem oczekując mocnej krytyki, bo wszyscy znajomi mowili ze super, ale ja im nie ufam ;)
Napisano 13 Styczeń 200817 l ołk, na informatyce sie nie znam więc może coś w tym jest:) Pomysł fajny, istotnie i fajnie że właśnie Oz, samo wykonanie to już inna para kaloszy. 2d cierpi na ogólną sztywność, 3d jest źle dotrakowane (co w zasadzie powinno być buła z masłem na takim podkładzie) a Lew rusza się jak znerwicowana. Całokształt wygląda niestety na 3 dni roboty wykonywanej wieczorkami przy piwie. Ale to głównie kwestie artystyczne, zapewne przy magisterce inf. nie mają znaczenia:) Powodzenia w każdym razie. Martians attack Earth imo 5x lepszy.
Napisano 13 Styczeń 200817 l Pomysł ciekawy i bardzo mi się podoba... :) jednak można by to dopracować... Najgorzej wypadło 2D. Powodzenia na obronie!!!
Napisano 13 Styczeń 200817 l :D sama animacja bardzo nieteges. jak usuwałeś aktorów z orginalnego filmu?
Napisano 13 Styczeń 200817 l Autor Master: aktorzy zostali usunięci przez domalówki, przy strachu i lwie wziąłem fragmenty z tych klatek w których nie zaslaniają dekoracji i pokleiłem. W drwalu bylo duzo roboty i slaby efekt, bo kamera sie rusza, perspektywa zmienia i wszystko plywa. edit: biglebowsky: mi tez sie marsjanie bardziej podobaja, ale to bylo tylko na zaliczenie przedmiotu ;p
Napisano 13 Styczeń 200817 l Bez rewelacji, ale na magistra wystarczy. :) Powodzenia na obronie, choć to przecież formalność.