Kamushi Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Witam. Mam problem z modelowaniem za pomocą siatki czy jakoś tak ( Jestem początkujący ale chcę się nauczyć modelować) Tak więc szukałem tutoriali na ten temat ale nic nie mogłem znaleźć. Albo źle szukam albo nie ma. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Zle szukales. Wroc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 http://www.max3d.pl/tutoriale.php?software=0&tutoriale=3ds_max daleko nie trzeba szukac ;] , i nie modeluje sie za pomoca siatki tylko sie siatke uklada poprzez edycje wierzchołków/krzywych itd, pogrzeb w linku i szukaj hasel typu polymodeling, boxmodeling bo o to ci zapewnie chodzi ;] to samo w googlach wpisz z dopiskiem 3d studio czy tam w czym robisz...eeeh oraz magiczny klawisz F1 sprawdź do czego służy :) piona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozeph Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 no to ja mam duzy problem :) jestem noobem totalnym w 3D smaxie .... w Photoshopie dlugo robilem ale to nie to calkiem co innego i nie wiem jak sie poslugiwac w maxie... macie moze jakies topici z wyjasnieniem poszczegolnych funkcji lub do czego sluża ... albo takie dla totalnych nooobow xD .... i klawisz F1 juz znam :) ale niestety angielski.... tak jak caly max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Joseph najlepiej załatw sobie jakąś polską książkę z ćwiczeniami tam będzie opisane bardziej szczegółowo co do czego służy. Angielskiego się trzeba uczyć bo większość tutków po angielsku ale i po polsku masz tutoriali dostatek choćby na stronie głównej maxa3d.pl i na forum. Także szukaj a na pewno znajdziesz. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozeph Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 dzieki stary poszukam troche bradziej.... wlasnie skonczylem robic animacje :D cos w stylu ruszającego sie tłoka z korbowodem :D :D Tomala a nie orientujesz sie moze w jakich cenach są książki i czy w zwyklej księgarni takie kupie ?? pozdro ;* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Z cenami to bywa kiepsko bo za najlepsze wydawnictwa trzeba trochę zapłacić ale na początku kariery grafika książka się przydaje. Tu ceny: http://helion.pl/katalog/56,0,0.html Tutaj trochę stare ale za darmo: http://www.max3d.pl/show.php?id=podstawy W dzisiejszych czasach mając dostęp do netu można się obejść bez książek, pamiętaj że na tym forum znajdziesz MNÓSTWO informacji dotyczących maxa a zanim o coś zapytasz przejrzyj FAQ i działy o interesującej Cię tematyce bo wiele pytań co chwila się powtarza. PS w zwykłej księgarni raczej się kupi te książki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pabllo Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Polecam strone: http://www.helion.pl Tu znajdziesz szereg książek dla poczatkujących i nie tylko...oczywiscie z cenami. A jak sie zdecydujesz, to jakis pan podrzuci Ci kniżke pod same drzwi... Peace :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 Jozeph to nie jest wątek służący zapytaniom. Użytkownik który go założył zadał pytanie oczekując odpowiedzi, co nie znaczy że można bez ograniczeń podpinać się ze zwoimi pytaniami, szczególnie że nie jest to pytanie zbieżne z tematem wątku. Załóż swój wątek albo użyj F1, angieski nie boli a nieznajomość angielskiego na dłuższa metę podetnie Ci skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi