stHEAD Napisano 17 Styczeń 2008 Napisano 17 Styczeń 2008 Witam. Pomyślałem sobie, że zrobie jakąś prace kozystając z możliwości korekt które moge dostawać w miare jej tworzenia, bardzo cieszy mnie ta możliwość ponieważ chcialbym sie czegoś nauczyć. Szczególnie chodzi mi tu o kolor którym nie potrafię sie za bardzo posługiwać. Temat pracy wpłyną mi po przeczytaniu Wieży Jaskółki [ dopiero czytam sage Wiedźmina ]. Postać Bonharta bardzo mi odpowiada. oto szkic: jak widać jest to moment po walce kiedy Bonhart uciachał głowy szczurakom i spogląda na Ciri która jest trzymana przy wozie przez wieśniaków. prosze o komentarze co do szkicu
masz)rum Napisano 17 Styczeń 2008 Napisano 17 Styczeń 2008 właśnie średnio coś widać tu, a konkretnie zioma z mieczem psa i kogos schylającego się przypłocie, to można wyłowic ;] Stary ploecam żebys walnął kolor albo uwyraźnij kontur, zarysował to co ma być widać i bo wtedy będzie można pogadać, kompozycje zawsze można pozmieniać ;P tylko trza wiedzieć co
stHEAD Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Napisano 17 Styczeń 2008 wyczyściłem troche pierwszy plan z syfu: na pierwszym planie jest wóz na którym stoi wieśniak i za ręce trzyma dziewczyne. pod wozem kuca dwoch wiesniakow i trzyma ta sama dziewczyne za nogi:
Szpitalnik Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 Może troche odzewu na ten temat... pomysł mi sie bardzo podoba z tworzeniem od podstaw pracy z ludźmi którzy sie znają tylko coś zamilkli, wiec Ci co sie mniej znają też mogą sie wtrącić;) szkic jak szkic mało widać i coś jest nie tak z kompozycją... może pokaż większy progres to ktoś sie odezwie:p
shin Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 Prawa strona mi nie odpowiada. Fajnie by wyglądała Ciri usiłująca się wyrwać tym kolesiom, tudzież jakakolwiek inna, byle by jej górna połowa (w tym twarz) nie były zasłonięte przez kawałek wozu bo tyle, póki co widzę na szkicu. Poza Bonharta ok. Uciąłbym fragment kadru z prawej, a poszerzył z lewej, w tym przesunął psa w lewo i gdzieś trochę na dalszy plan. Pomysł niekiepski. Będę się przyglądał Powodzenia :)
stHEAD Napisano 19 Styczeń 2008 Autor Napisano 19 Styczeń 2008 W sumie tez mi cos z ta kompozycja nie gralo Szpitalnik. zrobilem shin jak mowiles i mi wydaje sie lepiej. Nie ucinalem z prawej tylko dodalem z lewej. Zastanawiam sie czy nie wrzucic gdzies wieśniaka jeszcze siłującego się z Ciri ale nie wiem do konca jak i gdzie zeby bylo w miare przejrzyscie. Troche wyjasnien co do szkicu: te krechy kolo bonharta to trupy, w glębi znajduja sie chaty kryte strzechą, po lewej bedzie wóz [planuje umiescic tam wiesniaka kombinujacego cos przy linach]
lisu Napisano 19 Styczeń 2008 Napisano 19 Styczeń 2008 popracuj jeszcze nad kompozycją, co prawda to szkic, ale na czym tu sie skupiać (koles blizej obserwatora z zawadiackim spojrzeniem na niego, szarpiąca się parka w tło ;) )
Szpitalnik Napisano 20 Styczeń 2008 Napisano 20 Styczeń 2008 Hmm nie wiem czy sie pogniewasz ale ja bym radził porostu zrobić jeszcze kilka szkiców z rożnych stron może jakieś inne koncepty i z tego coś dobrego zrobić. Jak bys jeszcze tu je wkleił to by sie podumało. Jak to mój Pan od kółka mówił "trzeba myśleć na kartce"
OMAM Napisano 20 Styczeń 2008 Napisano 20 Styczeń 2008 Szpitalnik, dobrze prawi. Zrób sobie kilka rzutów koncepcyjnych sceny, najlepiej w miniaturkach, używając jak najwięcej uproszczeń postaci i otoczenia. Można nawet w programach 3d skonstruować prostą scenę i pobawi się kamerą. I tak jak napisał poprzednik wrzucaj na forum a jakaś mądre głowy na pewno ci coś podpowiedzą.
stHEAD Napisano 21 Styczeń 2008 Autor Napisano 21 Styczeń 2008 przygotowalem takie cuś. chwilka roboty w googlesketch upie. co powicie na taki kadr? a tutaj prezentuje skromniutka makiete z gory:
Rekomendowane odpowiedzi