Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Czy jest możliwość skonfigurowania Rhino tak aby zastosować te same skróty klawiszowe, które są w 3dsmax? Dokładnie chodzi mi o zamianę rotate/paning w viewporcie Rhino na alt+mmb=Rotate, mmb=Pan. Dzięki za pomoc.

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 3,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

raczej nie jest to na sztywno ustawione. jedynie cos tam mozna obrocic miedzy CTRL a altem ale rotate zawsze bedzie pod RMB

Napisano

Nawigacja w Rhino to wzór do naśladowania dla innych programów, ja bym wolał na odwrót - sterowanie Rhino w maxie. :)

Napisano

kwestia przyzwyczajenia. W maxie na RMB jest b. przydatne menu.

Generalnie od jakiegos czasu przestalem walczyc z defaultowymi klawiszami w roznych programach. Kiedys tez chcialem zeby wszedzie bylo podobnie, ale okazalo sie ze to nie ma sensu...

pzdr!

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi. Spędziłem sporo czasu nad próbą zmiany klawiszologii ... ale warto było zasięgnąć rady fachowców od Rhino. Zostaje jednak przy Maxie i Powernurbsach, ponieważ za dużo czasu poświęciłbym na naukę Rhino i walkę ze skrótami. Pozdrawiam :-)

Napisano

ale można sie bardzo szybko tego nauczyć, ja jakoś szybko sie przestawiam jak robie w rhino albo w maxie;)

Napisano

jakie skroty ? obrot pouszanie sie hym kazde inne mozna zmienic poza tymi wlasnie reszat to zrobienie wlasnych toolbarsow i heja do przodu