Napisano 18 Styczeń 200817 l Witam, Aktualnie posiadam OCZ Technology 2x 1GB DDR2 800MHz Platinium Rev2 CL4-4-4 i planuję dokupić 2x2GB bo zostały mi tylko 2 sloty. Co proponujecie tak żeby się nie "gryzły"? Czy takie będą pasowały OCZ Technology 2x 2GB DDR2 800MHz Titanium CL4-4-4? I jaki system 64 bitowy? Vista czy X64? Prócz maxa lubię czasem sobie zagrać dlatego nie chciałbym systemu, z którym będę miał co chwila problemy.
Napisano 19 Styczeń 200817 l Jak lubisz grać, to raczej Vistę, bo ma np. DX10. Już jest dostępna chyba ostatnia wersja beta SP1, więc większość problemów zniknie (chociaż ja nie mam żadnych - no może nie działa mi za bardzo wypalanie płyt (zawiesza się) - muszę programów do tego używać). XP 64 nie jest już rozwijany, a nie wiem czy nowe stery na nim też działają. Chociaż sam też stoję teraz przed tym dylematem... A co do pamięci - mogą np. nie działać w Dual Channel, etc. Musisz sprawdzić, bo to zależy już od konkretnych serii a nie tylko modeli. Ktoś na pclab.pl pisał, że komputer nie wstaje mu po zainstalowaniu 4x1GB OCZ platinum rev.2 na płycie ASUS.
Napisano 20 Styczeń 200817 l bede instalowal na dniach win 2003 server ponoc ram dziala i wszystkie aplikacjie 32 bitowe jak wyjdzie w praktyce zobaczy,y, dam znac